Ο κρίσιμος ρόλος της ασφάλειας στην εποχή του IoT (MWC 2018)

0

Στο δρόμο προς την ψηφιοποίηση όλων των αντικειμένων που θα βρίσκονται διασυνδεδεμένα σε ένα ενιαίο δίκτυο ώστε να μπορούν να επικοινωνούν αδιάλειπτα μεταξύ τους, διακινώντας κρίσιμα δεδομένα, η ασφάλεια είναι ο υπ’ αριθμόν ένα παράγοντας για την επιτυχή εφαρμογή του εγχειρήματος αυτού.

mobotix

Οι κατασκευαστές τεχνολογικού εξοπλισμού που σχετίζονται με το Security, γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ζήτημα της ασφάλειας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επερχόμενη «έκρηξη» του IoT.

Κατά τη διάρκεια του φετινού Mobile World Congress, συναντήσαμε στη Βαρκελώνη τον Philip Antoniou, διευθυντή πωλήσεων της Mobotix, ο οποίος παρευρέθηκε στις εργασίες της έκθεσης προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις σε τομείς όπως το Internet of Things και το Artificial Intelligence, αλλά και να συνομιλήσει με συνεργάτες.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της ασφάλειας από τη σκοπιά του κατασκευαστή, ο κος Antoniou ανέφερε: “Είναι επόμενο πως όσο περισσότερες συσκευές συνδέονται μεταξύ τους, τόσο μεγαλύτεροι είναι και οι πιθανοί κίνδυνοι που μπορούν να προκύψουν. Εμείς, ως κατασκευαστές είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις για να είμαστε προετοιμασμένοι και να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε κάθε είδους συνδεσιμότητα¨.

Σε σχόλιό του για το IoT οικοσύστημα στην Ελλάδα, μας είπε: “Ως χώρα, η Ελλάδα διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση στον τεχνολογικό τομέα. Παραμένοντας κοντά στις εξελίξεις και συμμετέχοντας σε αυτές, μπορεί να συνεισφέρει καθοριστικά στην ανάπτυξη του IoT οικοσυστήματος, όχι μόνο στην περιοχή EMEA, αλλά και ευρύτερα”.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Philip Antoniou, στο βίντεο που ακολουθεί:

Share.

Leave A Reply