Στο fast track τα NGA της Vodafone

0

Tο επενδυτικό σχέδιο Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Νέας Γενιάς (NGA) της Vodafone, τμήμα των συνολικών επενδύσεων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, ύψους 61,4 εκατ. ευρώ, έπειτα από την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας και τη δημοσιοποίηση της σχετικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έχει υπαχθεί στις Στρατηγικές Επενδύσεις του ν. 3894/2010.

Μέχρι στιγμής είναι το πρώτο επενδυτικό σχέδιο που αφορά NGA και λαμβάνει αυτόν τον χαρακτήρα. Ως εκ τούτου αναμένεται με ενδιαφέρον το πώς θα λειτουργήσει, αν δηλαδή η βοήθεια που υπόσχεται η Πολιτεία θα καταστεί αποτελεσματική.

Η απόφαση της εταιρείας για υπαγωγή στο καθεστώς «Επιτάχυνσης και διαφάνειας υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων» (fast track) έγινε προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να «τρέξει» τις αναγκαίες διαδικασίες γρηγορότερα.

vodafone-fiber

Η Vodafone έχει δεσμευθεί για την υλοποίηση δικτύων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) στην Ελλάδα, σχεδιασμός ο οποίος έχει υποβληθεί και εγκριθεί ως επενδυτικό πλάνο από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) στο πλαίσιο του κανονισμού Vectoring/NGA και αποτελεί μέρος του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας για επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ έως το 2020.

Όπως έχει ενημερώσει η πρώτη περιοχή, στην οποία θα ολοκληρωθεί δίκτυο FTTH σε μεγάλη κλίμακα, είναι ο Βύρωνας, όπου θα δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες, η πρόσβαση και ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών, καθώς και η κάθετη υλοποίηση στα κτήρια, μέχρι το σπίτι του τελικού χρήστη.  Επίσης, η Vodafone ολοκλήρωσε την ανάπτυξη δικτύου νέας γενιάς (και με την χρήση οπτικών ινών) σε Φρεαττύδα, Νέο Κόσμο, Παγκράτι και Γηροκομείο και συνεχίζει μέσα στους επόμενους μήνες την υλοποίηση δικτύων νέας γενιάς (είτε FTTH είτε FTTC/Vectoring) και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, της Κοζάνης, των Ιωαννίνων και της Βέροιας.

Share.

Leave A Reply