Αλλάζει και τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ ο Νίκος Παππάς

0

Στη νέα Ολομέλεια της ΕΕΤΤ (Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Τηλεπικοινωνιών) δεν θα συμμετέχει κανένα παλιό μέλος. Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) προχωρά σε αλλαγή όλων των μελών της Ολομέλειας της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου που είχε διοριστεί από την παρούσα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή καλούνται σε ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι Κωνσταντίνος Μασσέλος, Αγγελική Σγώρας και Σπυρίδωνος Παντελή, για διορισμό αντιστοίχως στις θέσεις του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της ΕΕΤΤ.

dtsamakis

Θα ακολουθήσει ο διορισμός των 6 μελών της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ για τον οποίο χρειάζεται μόνον υπουργική απόφαση καθώς δεν περνούν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μένει κανένα μέλος της απελθούσας Ολομέλειας που είχε τη δυνατότητα καθώς συμπλήρωσε μόνο μια θητεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός πρόεδρος της Επιτροπής καθηγητής Δημήτρης Τσαμάκης, είχε διοριστεί πριν περίπου 1,5 χρόνο έπειτα από πρόταση που είχε κάνει ο τότε υπεύθυνος για τον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσαμάκης θεωρεί την αντικατάστασή του «πραξικόπημα» και σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη, καθώς θεωρεί ότι βάσει της πράξης διορισμού του η θητεία του είναι 4ετής και κακώς διακόπτεται.

Share.

Leave A Reply