Για πρώτη φορά η Ελλάδα με εθνικό περίπτερο στο eHealth Week

0

Αντιπροσωπευτική ομάδα ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων από το χώρο της ψηφιακής υγείας (eHealth) θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο eHealth Week (www.ehealthweek.org), μια σημαντική διεθνή εκδήλωση που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Υπουργείο Υγείας της Μάλτας και την  Healthcare Information & Management Systems Society (HIMSS) στο St. Julian, από 10 ως 12 Μαΐου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προεδρίας που ασκεί η Μάλτα το τρέχον εξάμηνο, και θεωρείται από τις σπουδαιότερες στο είδος της, παγκοσμίως.

Η ελληνική αποστολή, που διοργανώνεται και συντονίζεται από το eHealth ForumTM (www.ehealthforum.org/ehealthweek17), εκτός του ότι είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια τέτοιας μορφής, αποτελεί κρίσιμο σημείο καμπής: οι συμμετέχοντες καλούνται αφενός να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να αποκτήσουν διεθνείς εμπειρίες, αφετέρου να δικτυωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να προκύψουν επαφές, ενδιαφέρον, πωλήσεις και συνέργειες.

ehealth-week

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν οι εταιρίες Computer Solutions, ErgoByte, Gnomon, Siba Soft, Sigmasoft και TMA, καθώς και στελέχη της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ) με επικεφαλής τον πρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο, Αναστάσιο Τάγαρη. Η ελληνική αποστολή θα έχει δικό της περίπτερο στο χώρο της εκδήλωσης, ενώ για πρώτη φορά η Ελλάδα θα αποκτήσει και φωνή στη διεθνή σκηνή του eHealth: μέλη της αποστολής θα παρουσιάσουν σε ειδική συνεδρία, αφιερωμένη στη χώρα μας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους περιγράφοντας τις δυνατότητές τους και αναλύοντας τον τρόπο ενσωμάτωσής τους στο εθνικό σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν το επιτυχημένο και πρωτοποριακό σε ευρωπαϊκό επίπεδο έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (5,5 εκατ. συνταγές και 2,9 εκατ. ασθενείς, μηνιαίως), καθώς και λύσεις σχετικά με ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, ψηφιακές εφαρμογές, τηλεϊατρική και δυνατότητες οικονομικής αξιοποίησης. Θα γίνει επίσης αναφορά στις αναπτυξιακές προκλήσεις και ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει –στον αντίποδα της κρίσης η Ελλάδα, χάρη στη μοναδική γεωγραφική της θέση μεταξύ Ευρώπης και Μ. Ανατολής, αλλά και χάρη στο υψηλότατο επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της.

O χώρος της ψηφιακής υγείας σημειώνει ταχύτατη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, καθώς αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να κάνει πιο ανθρώπινη και αποτελεσματική την περίθαλψη και κυρίως την πρόληψη, αλλά και να δώσει λύσεις στα ογκούμενα προβλήματα από τη γήρανση του πληθυσμού, λόγω σημαντικής αύξησης του προσδόκιμου ηλικίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 30% των πολιτών στις χώρες-μέλη της θα είναι άνω των 65 ετών (silver economy) το 2025, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό από κοινωνικής και οικονομικής άποψης…

Share.

Leave A Reply