Άλματα «καγκουρό» για το 5G (MWC 2017)

0

Αν και οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι θα δούμε τις πρώτες 5G υλοποιήσεις σε δίκτυα και χώρες της Άπω Ανατολής (βλ. Κορέα), τελικά ίσως η έκπληξη έρθει από τον αντίποδα (βλ. Αυστραλία).

Mike Wright

Αυτό τουλάχιστον δείχνει η συνεργασία της Qualcomm Technologies Inc., με το μεγαλύτερο δίκτυο της Αυστραλίας Telstra οι οποίοι σχεδιάζουν να διεξάγουν δοκιμές δια λειτουργικότητας και πραγματικές δοκιμές σε υλοποίηση 5ης γενιάς. Και μάλιστα όλα αυτά όσο ακόμα αναμένεται η καθιέρωση των προτύπων και των προδιαγραφών από το 3GPP, η οποία θα θέσει τις ουσιαστικές βάσεις για την έναρξη των υλοποιήσεων και της εμπορικής εκμετάλλευσης.

Οι δοκιμές των Αυστραλών θα αναδείξουν τις νέες τεχνολογίες 5G NR που χρησιμοποιούν μεγαλύτερο εύρος ζώνης και υψηλότερες ζώνες συχνοτήτων για την αύξηση της χωρητικότητας. Σκοπός είναι να προχωρήσουν σε ακόμα πιο εξελιγμένες εφαρμογές, όπως η Εικονική Πραγματικότητα (Augmented Reality) και η απευθείας σύνδεση των χρηστών με υπηρεσίες cloud και τη διακίνηση μεγάλου όγκου δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Ο Mike Wright, υπεύθυνος της ομάδας διαχείρισης και ανάπτυξης δικτύου της Telstra, δηλώνει: «Η εξέλιξη αυτή είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός προς την υιοθέτηση του  5G. Εκτός από τη συνεχιζόμενη αύξηση της κατανάλωσης δεδομένων, οι πελάτες αρχίζουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές που διακινούν περισσότερα δεδομένα (π.χ. εικονική πραγματικότητα) και επίσης, απαιτούν χαμηλότερη καθυστέρηση δικτύου, για παράδειγμα κρίσιμες βιομηχανικές και ιατρικές εφαρμογές όπως η εξ αποστάσεως χειρουργική επέμβαση. Αυτή η συνεργασία μεταξύ των Telstra, η Ericsson και Qualcomm Technologies θα συμβάλει στην άμεση ταχεία εφαρμογή του 5Gστο αυστραλιανό περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από τεράστιες αποστάσεις και αραιό πληθυσμό. Σκοπός μας είναι οι πελάτες μας να είναι μεταξύ των πρώτων στον κόσμο που θα απολαύσουν τα οφέλη του 5G».

Share.

Leave A Reply