Βελτιώσεις στον Κανονισμό Vectoring ζητά η Vodafone

0

Bελτιώσεις, προκειμένου να προστατευθούν οι επενδύσεις και η εύρυθμη λειτουργία του ανταγωνισμού ζητά η Vodafone για τον προς διαμόρφωση κανονισμό για τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς (ή Κανονισμός για την τεχνολογία Vectoring) ο οποίος το επόμενο διάστημα θα κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Vodafone logo

Ειδικότερα, σύμφωνα όσα δήλωσε λίγη ώρα πριν η διευθύντρια νομικών, κανονιστικών θεμάτων και εταιρικών σχέσεων της Vodafone Μαρία Σκάγκου, μεταξύ άλλων, χρειάζεται το προτεινόμενο διετές χρονικό διάστημα για την υλοποίηση των επενδύσεών των παρόχων στο Vectoring, να καλύπτει χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον 3 ετών και αυτό για τρεις λόγους:

  1. Προκειμένου να προηγηθεί ο απαιτούμενος αναλυτικός τεχνοοικονομικός σχεδιασμός  για την εξέλιξη ενός επενδυτικού προγράμματος.
  2. Του εύρους των αστάθμητων παραγόντων που πρέπει να συνυπολογιστούν (και οι οποίοι αφορούν κυρίως τη συμπεριφορά του ΟΤΕ καθώς για να προχωρήσουν οι πάροχοι σε VDSL Vectoring χρειάζεται να λάβουν υπηρεσίες από τον ΟΤΕ).
  3. Του γεγονότος ότι ο ΟΤΕ έχει, τη δεδομένη χρονική στιγμή, σημαντικό προβάδισμα τόσο σε επίπεδο παροχής προϊόντων όσο και χρήσης υποδομών και συναφών ευκολιών. ​
Share.

Leave A Reply