Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 26 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Διεθνή

Σταθερό το 1ο τρίμηνο 2016-2017 για τη LENOVO

24/08/2016infocomBy infocom3 Mins Read News Διεθνή Επιχειρήσεις Οικ. αποτελέσματα

Η Lenovo Group ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο της, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2016.

lenovo-prices

Τα έσοδα του τριμήνου ανήλθαν σε US$10.1 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 6% από έτος σε έτος (ή μείωση της τάξης του 4% σε σταθερό νόμισμα). Από τρίμηνο σε τρίμηνο, αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση της τάξης τους 10%. Τα κέρδη προ φόρων για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 297% από έτος σε έτος και ανέρχονται σε US$206 εκατομμύρια. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε US$173 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 64% από έτος σε έτος.
Οι οικονομικές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου για τη Lenovo σημειώθηκαν σε μία περίοδο όπου οι βασικές αγορές είδαν είτε αργή ανάπτυξη, είτε και πτώση της βιομηχανίας, από έτος σε έτος: Η αγορά των PC σημείωσε μείωση 4,1%, η αγορά των tablet έπεσε κατά 11,1%, ενώ ο κλάδος των server παρέμεινε ουσιαστικά σταθερός, ενώ η αγορά των smartphone αυξήθηκε κατά 0,7%. Παράλληλα η υποτίμηση του RMB (επίσημο νόμισμα της Κίνας) συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του τριμήνου, εμποδίζοντας τις προοπτικές ανάπτυξης.
Ο Yuanqing Yang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo, δήλωσε σχετικά: «Παρά το γεγονός ότι η μακροοικονομία και οι αγορές μας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις, προκαλώντας μείωση των εσόδων μας, καταφέραμε να βελτιώσουμε σημαντικά τα κέρδη μας από έτος σε έτος, μέσα από τα καινοτόμα προϊόντα και την αποτελεσματική υλοποίηση σημαντικών στρατηγικών ενεργειών. Η αγορά των PC, αποφέρει σημαντικά κέρδη και ο τομέας των smartphone σταθεροποιήθηκε, σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο.

Για το μέλλον, σε ό,τι αφορά την αγορά των PC, θα εστιάσουμε σε τμήματα που παρουσιάζουν υψηλή ανάπτυξη και θα ενισχύσουμε την ενοποίηση του κλάδου, με στόχο να συνεχιστεί η ανάπτυξη. Στον τομέα των smartphone, θα αξιοποιήσουμε καινοτόμα, διαφοροποιημένα προϊόντα και θα συνεχίσουμε να στρεφόμαστε σε υψηλότερα τμήματα της αγοράς, με στόχο την ανάπτυξη και μεταστροφή του τομέα. Σε ότι αφορά τα data center, θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τη hyper converged τεχνολογία και να βελτιώνουμε την κερδοφορία στον τομέα των hyper scale».
Τα μικτά κέρδη της εταιρείας για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο μειώθηκαν κατά 7% από έτος σε έτος, σε US$1,5 δισεκατομμύρια, με το μικτό περιθώριο στο επίπεδο του 15,3%. Το λειτουργικό PTI για το τρίμηνο αυξήθηκε κατά 97% από έτος σε έτος, σε US$281 εκατομμύρια. Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο ανήλθαν στα 1,57 US cents ή 12.19 HK cents. Το καθαρό χρέος στις 30 Ιουνίου, 2016, ανήλθε στα US$1,2 δισεκατομμύρια.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Lenovo οικονομικά αποτελέσματα
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Amazon και η Anthropic ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Real Consulting: σημαντική αύξηση οικονομικών μεγεθών το 2025

Η Wolt και η Dott ενώνουν δυνάμεις και φέρνουν τη μικροκινητικότητα στο Wolt+

Η ελληνική ομάδα στην κορυφή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Skills Upload Jr του Ιδρύματος Vodafone

Η Cloud Office «Google Cloud Partner of the Year 2026» για Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη

Enterprise Greece και Invest Cyprus ανανεώνουν το μνημόνιο συνεργασίας τους

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: Ραδιόφωνο, πλατφόρμες και AI σε νέα φάση
  • ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ενημέρωση οφειλετών με αλληλέγγυα ευθύνη
  • Παιδιά online, αλλά με όρια: Το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο
  • Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου: «Οι έξι πυλώνες ανάπτυξης του νέου παραγωγικού μοντέλου»
  • Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει ενσωματώσει το ΑΙ σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του
  • Philosofish: Στρατηγική επένδυση στην ανάπτυξη και δυναμική παρουσία στη Seafood Expo Global 2026
  • The Circle by glο HILO: Ένα premium ταξίδι εμπειριών στην Ελλάδα
RSS itsecuritypro.gr
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.