Κυβέρνηση: η διαδικασία για τα κανάλια είναι «κρυστάλλινη – στηρίζεται στην ΕΕΤΤ»

0

«Η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη, ενώ στηρίζεται σε ήδη δοκιμασμένη μεθοδολογία δημοπράτησης φάσματος από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)».

 eett

Επισήμως για την κυβέρνηση η συμμετοχή της ΕΕΤΤ στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες αποτελεί εγγύηση διαφάνειας, όπως φαίνεται από την παραπάνω δήλωση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου με αφορμή αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο ίδιος έσπευσε επίσης να ξεκαθαρίσει ότι «ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του Υπουργού Επικρατείας και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης. Η πρόσβαση στους φακέλους των υποψηφίων ανήκει μόνο στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των υπόλοιπων συνυποψηφίων τους. Το άνοιγμα των προσφορών από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε με την παρουσία όλων των εκπροσώπων των συμμετεχόντων εταιρικών σχημάτων στο διαγωνισμό».

Μέχρι στιγμής έχει απορριφθεί μια από τις 11 αιτήσεις για συμμετοχή στο διαγωνισμό (ΑΡΤ ΤV του Γιώργου Καρατζαφέρη) ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται τι θα γίνει με το Μέγα.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ κλήθηκαν να καταθέσουν από τον δικαστή που εξετάζει την υπόθεση της Digea (ουσιαστικά τις καταγγελίες του υπουργού Υποδομών) και η εκτίμηση είναι πως μετά και από τη φάση αυτή ο αρμόδιος δικαστικός λειτουργός θα αποφασίσει αν η υπόθεση θα μπει στο αρχείο ή όχι.

Share.

Leave A Reply