Από τη 1η Ιουνίου τίθεται σε εφαρμογή το νέο ειδικό τέλος 10% που επιβάλλεται στη συνδρομητική τηλεόραση ως μέρος της δημοσιονομικής πολιτικής που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου με τους δανειστές της χώρας.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο που εξέδωσε η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το ειδικό τέλος θα επιβληθεί επί της καθαρής αξίας ενώ επί του τέλους θα επιβάλλεται και ΦΠΑ 24%. Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Το τέλος αυτό επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σε συνδρομητική τηλεόραση και υπολογίζεται ως ποσοστό  10% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσα και οι μήνες. Στην περίπτωση αυτή, για την εξεύρεση του τέλους, ο λογαριασμός επιμερίζεται σε ίσα μέρη, ανάλογα των μηνών για τους οποίους εκδίδεται, εφόσον από αυτόν δεν προκύπτει διαφορετικός επιμερισμός».

Εκτιμάται ότι θα υπάρξει επίπτωση από την εφαρμογή του τέλους   στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, η οποία το τελευταίο διάστημα αναπτύχθηκε με σημαντικά, αν και κανείς δεν είναι σε θέση να μιλήσει για το μέγεθος αυτής. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά η πορεία της συνδρομητικής τηλεόρασης θα καθοριστεί και από το γενικότερο κλίμα που θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα, αλλά και από τις προσφορές των δύο βασικών παιχτών (OTE TV και Nova).


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply