Δει δη χρημάτων και ενδιαφέροντος: Nova vs Super League

0

Όπως αποκαλύπτει αθλητική εφημερίδα (Live Sport) το συνδρομητικό κανάλι προχώρησε στην ενεργοποίηση της ρήτρας που προβλέπεται στη μεταξύ τους σύμβαση και αξιώνει 1,2 εκ. ευρώ, με την αιτιολογία της τροποποίησης του προγράμματος των playoffs. Χωρίς να παραγνωρίζεται η οικονομική πλευρά του θέματος, η αίσθηση είναι ότι η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται με σκοπό να υπάρξουν εξελίξεις οι οποίες θα προσδώσουν ενδιαφέρον σε ένα «προϊόν» που μοιάζει να έχει χάσει τη δυναμική του, απέναντι στους φιλάθλους.
nova-super-leagueΟ διευθύνων σύμβουλος της Nova, Πάνος Παπαδόπουλος, ενημέρωσε με επιστολή του τις 16 ΠΑΕ πως η τροποποίηση του προγράμματος έγινε «αδικαιολόγητα και αντισυμβατικά, για λόγους που ουδόλως αφορούν τη συνδρομητική μας πλατφόρμα και σε ευθεία αντίθεση με τις συμβατικές δεσμεύσεις». Το ποσό των 1,2 εκ. ευρώ, που είναι απαιτητό από τη Nova, είναι αποτέλεσμα της ενεργοποίησης της ποινικής ρήτρας των 300.000 ευρώ «για καθεμιά από τις τέσσερις παραβιάσεις ανά αγωνιστική μέρα, και όχι ανά αγώνα playoffs». Η εταιρεία απαιτεί να καταβληθεί το ποσό εντός 20 ημερών, ενώ σε περίπτωση που οι ΠΑΕ αρνηθούν «η εταιρεία θα δικαιούται να εκπέσει το ποσό της καθεμιάς και όλων των ποινικών ρητρών από την αμέσως επόμενη προβλεπόμενη δόση».

Οι δε ΠΑΕ ισχυρίζονται ότι η ποινική ρήτρα είναι παράνομη κι αντισυμβατική, δηλώνοντας την πρόθεση τους να προχωρήσουν σε δικαστική διαμάχη, αν αυτή δεν ανακληθεί. Η Super League αντιτείνει ότι δεν είναι υπεύθυνη η ίδια για τροποποιήσεις του προγράμματος, αλλά η Πολιτεία και η ΕΠΟ.

Επιπρόσθετα, η πρόθεση της Nova φτάνει μέχρι και το σημείο να λύσει το συμβόλαιο της με τη Super League, σε περίπτωση που οι δύο οργανισμοί δεν καταφέρουν να έρθουν σε συμφωνία. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα χρησιμοποιεί στο μέλλον μόνο τις 5-6 πλέον εμπορικές ομάδες στις υπηρεσίες της. Ακόμα και με αυτά τα δεδομένα όμως, η εταιρεία συνεχίζει να αφήνει υπονοούμενα για το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου.

Στην επιστολή του, ο κ. Παπαδόπουλος συνεχίζει: «Δεδομένων των συζητήσεών μας, με σκοπό να συμφωνήσουμε σε μία σειρά κοινά αποδεκτών ενεργειών και μέτρων που θα οδηγήσουν στην ουσιαστική αναβάθμιση του πρωταθλήματος και στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και της αξιοπιστίας του, εφόσον οι συζητήσεις αυτές καταλήξουν άμεσα κι επιτυχώς κι όσα μέτρα αποφασισθούν, εφαρμοστούν πλήρως από την πλευρά σας, τότε θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε καλόπιστα το παραπάνω ζήτημα».

Αυτή η δήλωση ερμηνεύεται ως πιθανή προσπάθεια της Nova να επιτύχει συμφωνία με τη Super League για να μειωθούν οι ομάδες από 16 σε 14 ή ακόμα και σε 12, να αναδεικνύεται ο πρωταθλητής μέσω playoffs αλλά να υπάρχουν και playouts, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των μεταδόσεων.

Share.

Leave A Reply