Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου

Στο γραφείο του ο κ. Τσαμάκης, επίκεινται αποφάσεις για παράταση των αδειών στα 1.800

0

Πιάνει δουλειά τυπικά από σήμερα ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Δημήτριος Τσαμάκης καθώς ο διορισμός του δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 1 Ιουνίου.

 Tsamakis

Ο κ. Τσαμάκης θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις πολλές και σοβαρές εκκρεμότητες που έχουν συσσωρευτεί καθώς η ΕΕΤΤ, εξαιτίας της καθυστέρησης στην τοποθέτηση προέδρου από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, υπολειτουργεί περίπου 1,5 χρόνο. Μια από τις σοβαρότερες είναι η λήξη των αδειών χρήσης φάσματος στα 1.800 των Vodafone και Wind τον Αύγουστο.

Υπό νορμάλ συνθήκες, βάσει της νομοθεσίας, για να γίνει η αναγκαία διαγωνιστική διαδικασία από την ΕΕΤΤ χρειάζονται περίπου 5 μήνες. Είναι προφανές ότι η παράταση των αδειών χρήσης των συγκεκριμένων συχνοτήτων αποτελεί μονόδρομο και μένει να δούμε τις παραμέτρους που θα τεθούν καθώς και το τίμημα που θα κληθούν να καταβάλλουν οι εταιρείες. Η υπόθεση των 1.800 είναι εξαιρετικά σοβαρή (πολύ περισσότερο από αυτή των 26 GHz) καθώς στο φάσμα αυτό στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό η λειτουργία της υπηρεσίας της κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σπίρτζης κατά τη διαδικασία έγκρισης του διορισμού του κ. Τσαμάκη από την Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής, μίλησε για παράταση των εν λόγω αδειών. Το θέμα αυτό είναι πρώτο στην ατζέντα των συζητήσεων του υπουργού  Υποδομών και των ηγεσιών των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών ομίλων ΟΤΕ, Vodafone και Wind, οι οποίες αφορούν τις αποφάσεις για την άρση των εκκρεμοτήτων και MOU για την ανάληψη από μέρους των εταιρειών κινητής της υποχρέωσης να δημιουργήσουν θερμοκοιτίδα τεχνολογίας.

Εξαιτίας των …ιδιαίτερων συνθηκών αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πότε θα ολοκληρώσει ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ την ενημέρωσή του ώστε να καταστεί «μάχιμος» και να επανέλθει η Επιτροπή σε κανονική λειτουργία. Επίσης με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσει ο νέος πρόεδρος απέναντι στα μέλη της Ολομέλειας και ειδικά στους δύο αντιπροέδρους.​

 

Share.

Leave A Reply