Οι κινήσεις της Apple στην αγορά αυτοκινήτου

0

apple-car-550x334

Η Apple ερευνά για το πώς θα εμπλακεί στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μία εφαρμογή που εξετάζει είναι η δημιουργία εταιριών που σκοπό θα έχουν μεταξύ άλλων και τις υποδομές επαναφόρτισης και την πρόσληψη μηχανικών με εξειδίκευση στον τομέα.

Για περισσότερο από ένα χρόνο, στην  Silicon Valley εντείνονται οι φήμες σχετικά με το σχέδιο της Apple για να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ δεν είναι καινούριο νέο ότι η εταιρεία του Κουπερτίνο έχει εκδηλώσει τις προθέσεις της για την δημιουργία ενός αυτό-οδηγούμενου οχήματος.

Τώρα η εταιρεία φαίνεται να θέτει τις βάσεις για την υποδομή και το σχετικό λογισμικό, απαραίτητα για την λειτουργία ενός τέτοιου προϊόντος. Οι κινήσεις δείχνουν την Apple να ανταποκρίνεται σε ένα βασικό μειονέκτημα των ηλεκτρικών οχημάτων που δεν είναι άλλο από την επαναφόρτιση της μπαταρίας.

Η έλλειψη δημόσιων σταθμών ή σημείων φόρτισης, και οι ώρες που αναλώνονται στη φόρτιση ενός αυτοκινήτου, θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για την Apple, της οποίας  τα σχέδια έχουν αλλάξει ριζικά την αγορά των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών.

Η Silicon Valley αναζητά νέες πηγές εσόδων εν μέσω ωρίμανσης της αγοράς του iPhone και έτσι η Apple αναζητά την είσοδό της στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων με τη δημιουργία εταιριών που θα παρέχουν υπηρεσίες επαναφόρτισης.

Παρόλα αυτά, είναι δεδομένο ότι η Apple έχει ήδη προχωρήσει στα σχέδια της, αφού παρέχει ήδη υπηρεσία φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των εργαζομένων της. Άρα σε μια προσεκτικότερη ανάλυση, βγαίνει το συμπέρασμα ότι η Apple επικεντρώνεται στη δημιουργία δικού της οχήματος

Δεν είναι σαφές αν η Apple θα ήθελε τη δική της αποκλειστικά τεχνολογία , όπως η Tesla Motors ή θα σχεδιάσει ένα σύστημα που συνεργάζεται με άλλους κατασκευαστές της αγοράς.

Αρκετοί προμηθευτές έχουν έρθει σε επαφή με το Reuters, αποκαλύπτοντας ότι η Apple αναζητεί συνεργατικά μοντέλα για δημιουργία δικτύου σταθμών φόρτισης, κάτι που η εταιρία της Silicon Valley αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Apple έχει προσλάβει τουλάχιστον τέσσερις ειδικούς για τα οχήματα ηλεκτρικής φόρτισης , συμπεριλαμβανομένου και πρώην υπαλλήλων της BMW, οι οποίοι εργάστηκαν για την ενσωμάτωση των υποδομών φόρτισης στο σπίτι ενεργειακά συστήματα, καθώς και την επικοινωνία μεταξύ των οχημάτων.

Τον περασμένο Ιανουάριο η Apple προσέλαβε τον Nan Liu, έναν μηχανικό που ερεύνησε μια μορφή ασύρματης φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Νωρίτερα αυτό το μήνα αποκαλύφθηκε ότι η Apple είχε προσλάβει τον Kurt Adelberger, ειδικό σε θέματα φόρτισης  ο οποίος εργάζονταν για την Google η οποία –ως γνωστόν- έχει ανάλογα σχέδια.

Share.

Leave A Reply