Η θετική πορεία της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα συνεχίζεται για τον ΟΤΕ με αύξηση των εσόδων κατά 1,7% (εξαιτίας της πορείας των ευρυζωνικών συνδέσεων, της συνδρομητικής τηλεόρασης και των υπηρεσιών πληροφορικής) ενώ αποτέλεσε το βασικό χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων τριμήνου που ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Babis mazarakis1

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως είπε κατά την ενημέρωση των αναλυτών ο γενικός διευθυντής χρηματοοικονομικών του ομίλου Μπάμπης Μαζαράκης, κατά το εξεταζόμενο διάστημα τα έσοδα από τις ευρυζωνικές υπηρεσίες και τη συνδρομητική τηλεόραση (νέες πηγές) στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 14 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από τη φωνή (παραδοσιακή υπηρεσία) μειώθηκαν κατά 7 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τα αδύναμα αποτελέσματα στη Ρουμανία, τα οποία επηρέασαν τα συνολικά του ομίλου, η διοίκηση του ΟΤΕ σημείωσε μεταξύ άλλων πως κατασκευάζονται υποδομές και σχεδιάζονται υπηρεσίες για να στηρίξουν τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας.

Για ολόκληρο το έτος ο ΟΤΕ αναμένει ότι θα συνεχιστούν οι τάσεις που διαμόρφωσαν τις επιδόσεις του το 2015. Όπως επίσης ελέχθη κατά την ενημέρωση των αναλυτών οι συνολικές επενδύσεις το 2016 αναμένεται και να διαμορφωθούν σε περίπου 0,55 δισ., εξαιρουμένου του κόστους για την απόκτηση φάσματος, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα διαμορφωθούν σε περίπου 0,5 δισ. ευρώ.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply