Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ εξελέγη ο Ηλίας Δρακόπουλος

0

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ εξελέγη ο Ηλίας Δρακόπουλος (μη εκτελεστικός) σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Klaus Müller, για το υπόλοιπο της θητείας του, δηλαδή μέχρι την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί το έτος 2018.

3faeeffΟ κ. Δρακόπουλος κατέχει την θέση του Senior Vice President B2B Europe από τον Δεκέμβριο του 2012 καθώς και του Senior Vice President Strategy Performance και Execution Management από τον Μάρτιο του 2016 στο Europe και Technology segment της Deutsche Telekom.

Από τον Φεβρουάριο του 2011 έως και τον Δεκέμβριο του 2012, κατείχε την θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας & Λειτουργιών του ΟΤΕ. Παράλληλα, το 2012 είχε και την ευθύνη για θέματα B2B/ICT για την Ευρώπη για την Deutsche Telekom. Την περίοδο 2008-2011 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών του ΟΤΕ. Την περίοδο 2003-2008 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας, Στρατηγικής & Ανάπτυξης της ΟΤΕΝΕΤ και εν συνεχεία Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Την περίοδο 1998-2003 εργάστηκε στην Lucent Technologies σε διάφορες διευθυντικές θέσεις υπεύθυνος για θέματα σχεδιασμού, στρατηγικής & επιχειρηματικής ανάπτυξης για την Ευρώπη με έδρα το Λονδίνο.

Από το 1989 έως το 1998 εργάστηκε στην ΑΤ&Τ και Bell Laboratories στις ΗΠΑ σε διάφορες διευθυντικές θέσεις, ενώ παράλληλα ήταν και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Illinois Institute of Technology. Ο κ. Δρακόπουλος κατέχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και πτυχία M.Sc. & Ph.D. από το Πανεπιστήμιο Northwestern, Tμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών στο Evanston, Illinois στις ΗΠΑ. Έχει σπουδάσει θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Στρατηγικής στο INSEAD στη Γαλλία και στο Stanford Graduate School of Business στις ΗΠΑ.

Share.

Leave A Reply