Η Intracom Telecom Παρουσιάζει την Καινοτόμο NFV Πλατφόρμα

0

Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση της νέας της πλατφόρμας Network Function Virtualization (NFV) που επιτρέπει σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να αναπτύσσουν virtualized υπηρεσίες κατ´απαίτηση (on-demand), ελαχιστοποιώντας τον απαιτούμενο χρόνο και την επένδυση από πλευράς των παρόχων.

Intracom-Telecom (1)

Η εταιρεία παρουσιάζει ζωντανά μία από τις πρώτες πραγματικές εφαρμογές που επιτρέπουν «Virtualized πρόσβαση σε Wi-Fi» στην έκθεση Mobile World Congress (22-25 Φεβρουαρίου 2016, Βαρκελώνη) στο εκθεσιακό της περίπτερο 7Β54, στην αίθουσα 7.

Η λύση αυτή είναι πλήρως συμβατή με τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τα Τηλεπικοινωνιακά Πρότυπα (ETSI) και επιτρέπει την απρόσκοπτη ολοκλήρωση τόσο με εσωτερικά όσο και εξωτερικά σημεία Wi-Fi πρόσβασης, επιτρέποντας τη μετατροπή τους σε virtual εντός ενός πλήρως παραμετροποιήσιμου περιβάλλοντος cloud. Με το «πάτημα ενός κουμπιού» κάθε συνεργαζόμενος πάροχος μπορεί να αναπτύξει Virtual Network Functions (VNFs) είτε από μία προ-διαμορφωμένη βιβλιοθήκη, είτε από οποιονδήποτε τρίτο προμηθευτή VNF.

Μέσω σημείων πρόσβασης Wi-Fi που είναι συμβατά με NFV ή παρέχουν τις κατάλληλες προγραμματιστικές διεπαφές (APIs) και είναι εγκατεστημένα σε διάφορα σημεία μίας Έξυπνης Πόλης, πολλοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι μπορούν ταυτόχρονα να αξιοποιούν «virtual υποδομές» σαν να ήταν ο καθένας τους ο μόνος ιδιοκτήτης των αντίστοιχων φυσικών πόρων. Μοιραζόμενοι οι πάροχοι την ίδια υποδομή μέσω αυτής της λύσης, εξοικονομούν κόστος, ενώ παράλληλα ο καθένας τους διατηρεί τη δυνατότητα να προσφέρει μοναδικές καινοτόμες υπηρεσίες και να διαφοροποιείται από τους ανταγωνιστές του με πλήρη ασφάλεια και αυτονομία.

Ο κ. Σωτήρης Μπίθας, Διευθυντής Marketing του Τομέα Τηλεπικοινωνιακού Λογισμικού της Intracom Telecom, δήλωσε: «Η εταιρία μας έχει δεσμευτεί για συνεχή τεχνολογική αριστεία και καινοτομία, και διεξάγει προηγμένη έρευνα και ανάπτυξη στους τομείς Software Defined Networks & Network Function Virtualization (SDN & NFV). Καθώς το NFV μεταβαίνει από τα εργαστήρια σε ζωντανές υλοποιήσεις, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι παγκοσμίως επιδιώκουν να προσφέρουν οποιαδήποτε νέα υπηρεσία επιθυμούν στον ελάχιστο χρόνο και με το χαμηλότερο κόστος. Με τη νέα πλατφόρμα NFV orchestration της Intracom Telecom, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι μπορούν να λειτουργήσουν ως «καταλύτες» στις αναδυόμενες Έξυπνες Κοινωνίες».

Share.

Leave A Reply