Η Apple ιδρύει εκπαιδευτικό κέντρο στην Ιταλία

0

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει στην Ευρώπη το πρώτο κέντρο ανάπτυξης iOS app, το οποίο θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις ενός ερευνητικού κέντρου στη Νάπολη της Ιταλίας.

marcomm_maclab

Το πρόγραμμα θα είναι το πρώτο από τα πολλά που έχει στην ατζέντα της η Apple, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να δώσει στους ενδιαφερόμενους νέους, πρακτικές δεξιότητες και κατάρτιση σε θέματα ανάπτυξης εφαρμογών iOS.

Συγκεκριμένα, το κέντρο θα στηρίξει τους εκπαιδευτικούς και θα παρέχει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών, με σκοπό να προετοιμάσει χιλιάδες μελλοντικούς προγραμματιστές, ώστε να γίνουν μέρος της κοινότητας των προγραμματιστών της Apple.

Η αμερικανική εταιρεία θα συνεργαστεί με τους εταίρους της που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία και παρέχουν ήδη εκπαιδευτικά προγράμματα, ώστε να συμπληρώσει τα υφιστάμενα και να δημιουργήσει πρόσθετες ευκαιρίες για τους μαθητές.

Η Apple υποστηρίζει την απόφασή της να ανοίξει ένα κέντρο εκπαίδευσης στην Ιταλία, λέγοντας ότι το App Store της συνέβαλε στη δημιουργία 75.000 θέσεων εργασίας στη χώρα.

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το οικοσύστημα της έχει βοηθήσει τους προγραμματιστές να κερδίσουν πάνω από 10,2 δισεκατομμύρια ευρώ από την πώληση των εφαρμογών τους σε όλο τον κόσμο. “Η Ευρώπη είναι το σπίτι για μερικούς από τους πιο δημιουργικές προγραμματιστές στον κόσμο και είμαστε ενθουσιασμένοι με την επιλογή μας να βοηθήσουμε την επόμενη γενιά των επιχειρηματιών στην Ιταλία να πάρει τις δεξιότητες που χρειάζονται για την επιτυχία», δήλωσε ο CEO της Apple Tim Cook.

Share.

Leave A Reply