Μαζική αναβάθμιση over the air για τον ΟΤΕ TV

0

michalis_tsamaz

Ο ΟΤΕ αλλάζει τα δεδομένα στη συνδρομητική τηλεόραση μια υπηρεσία που συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή του.

Η διοίκηση του Οργανισμού με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου καναλιού ΟΤΕ History αναφέρθηκε σήμερα στα επόμενα βήματα του ΟΤΕ TV επισημαίνοντας ότι είναι από τους πρώτους παρόχους παγκοσμίως που αναλαμβάνει να αναβαθμίσει όλους τους συνδρομητές του στο νέο προηγμένο τηλεοπτικό περιβάλλον, απομακρυσμένα. Αυτό θα συμβεί με την εφαρμογή της νέας υβριδικής τηλεοπτικής πλατφόρμας η οποία συνδυάζει τα οφέλη από την δορυφορική και την IPTV υπηρεσία, όπως είναι η διαδραστικότητα, η προσωποποιημένη τηλεθέαση και το υψηλής ευκρίνειας περιεχόμενο.

Χωρίς αμφιβολία η επιτυχής είσοδος του ΟΤΕ στις υπηρεσίες τηλεόρασης και ο ανταγωνισμός που αυτό συνεπάγεται έχει συμβάλει στην αύξηση της διείσδυσης της συνδρομητικής τηλεόρασης στο 24%. Ο ΟΤΕ έχει πλέον πάνω από 445.000 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησής του την επόμενη χρονιά μπορεί και να ξεπεράσει σε συνδρομητές τον βασικό ανταγωνιστή του τη Nova.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα επεσήμανε ότι χωρίς αμφιβολία η υπηρεσία της τηλεόρασης βοηθά την κύρια δραστηριότητα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Όπως είπε, όταν πριν μια δεκαετία, λόγω του ανταγωνισμού οι μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί έπρεπε να βρουν νέες πηγές για την αναπλήρωση εσόδων τους στράφηκαν στις υπηρεσίες πληροφορικής και τηλεόρασης. Πρόσθεσε πως «η συνδρομητική τηλεόραση βοηθά και στην βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη που έχει στη διάθεσή του ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών».

Επίσης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τάχθηκε κατηγορηματικά εναντίον οποιασδήποτε ρύθμισης της υπηρεσίας της τηλεόρασης, στέλνοντας μήνυμα στις ανταγωνίστριες εταιρείες «να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, να επενδύουν και τότε δεν θα έχουν πρόβλημα». Σύμφωνα με τον ίδιο όταν ανέλαβε τον ΟΤΕ μαζί με τους συνεργάτες του αποφάσισαν να προχωρήσουν τις αναγκαίες κινήσεις για να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό αποδεχόμενοι ότι υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που δεν μπορούν να τους επηρεάσουν. «Δεν μπορεί» σημείωσε «όταν ο ανταγωνισμός αποτυγχάνει σε μια υπηρεσία να ζητά στη συνέχεια τη ρύθμισή της. Οι ανταγωνιστές μας περιμένουν να επενδύσουμε για να κάτσουν πάνω μας». Ο επικεφαλής του ΟΤΕ έκανε αναφορά και στην υπόθεση της καρτοκινητής (εκκρεμεί στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών καταγγελία της Vodafone περί κατάχρησης των όρων του ανταγωνισμού από την Cosmote) λέγοντας χαρακτηριστικά «ζητούν ρύθμιση της καρτοκινητής για να μπορούν να ανεβάσουν τις τιμές, όταν αυτές μειώθηκαν εξαιτίας δικών τους κινήσεων. Τώρα θέλουν να ρυθμιστεί η τηλεόραση για να πάρουν χονδρική την υπηρεσία. Αντί να ζητούν ρύθμιση της συνδρομητικής, ας αγόραζαν τη Nova».

Το ερώτημα που ετέθη στον κ. Τσαμάζ είχε αφορμή την άποψη που έχει εκφραστεί κυρίως από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Γλαύκο Περσιάνη και η οποία είναι ότι η ρυθμιστική αρχή θα πρέπει να εξετάσει τα πακέτα υπηρεσιών του ΟΤΕ που περιέχουν τηλεόραση γιατί έμμεσα η υπηρεσία αυτή βοηθά τις υπόλοιπες (τις τηλεπικοινωνιακές).
Αναφορικά με το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει ο ΟΤΕ για τη Nova ο επικεφαλής του ΟΤΕ απάντησε ότι «έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια, έχουν αλλάξει τα δεδομένα και δεν υπάρχει το ενδιαφέρον που υπήρχε εκείνο το καλοκαίρι.» Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ο ΟΤΕ να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια.

Για την συζητούμενη επιβολή τέλους στους υπολογιστές ως αντιστάθμισμα για τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται από την ηλεκτρονική «πειρατεία» ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι φόρος σε μέσα που προάγουν την ενημέρωση και την εκπαίδευση «σίγουρα δε βοηθάει», ωστόσο «πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις τελικές αποφάσεις».

Για το νέο κανάλι που κάνει πρεμιέρα, ο επικεφαλής του Οργανισμού είπε ότι πρόκειται «για ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, έναν οργανισμό στενά δεμένο με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, με ξεχωριστό πολιτιστικό ρόλο και ευθύνη. Με ντοκιμαντέρ και εκπομπές υψηλής ποιότητας και αισθητικών προδιαγραφών για την ιστορία, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους και τις παραδόσεις του τόπου μας, το κανάλι αυτό μπορεί να αποτελέσει έναν νέο τόπο ψυχαγωγίας και μόρφωσης για τους τηλεθεατές. Το OTE History δημιουργήθηκε με πολλή προσπάθεια, όραμα και σεβασμό απέναντι στο περιεχόμενο και το κοινό του. Είναι η παρακαταθήκη μας για τις επόμενες γενιές. Στόχος μας είναι μέσα στο επόμενο διάστημα το κανάλι να συνεχίσει να εμπλουτίζεται, και με περισσότερες δικές μας παραγωγές, ώστε να χωρέσει όλη τη σπουδαία ιστορία της χώρας μας».

Με την hybrid πλατφόρμα, οι συνδρομητές του OTE TV, μέσω δορυφόρου και μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης, θα απολαμβάνουν:
· Την υπηρεσία OTE Cinema on Demand για την ενοικίαση ταινιών σε πρώτη προβολή από όλα τα μεγάλα στούντιο.

· Την υπηρεσία OTE REPLAY TV ώστε να γυρίζουν τον χρόνο πίσω έως 48 ώρες και να παρακολουθούν επιλεγμένα προγράμματα ετεροχρονισμένα. Η υπηρεσία OTE REPLAY TV είναι διαθέσιμη για 29 κανάλια , μεταξύ των οποίων όλα τα OTE SPORT, κανάλια με ταινίες και σειρές (Village Cinema HD, Sundance Channel HD, FOX), παιδικά (Disney Junior κ.ά), ντοκιμαντέρ (OTE HISTORY, Travel Channel HD κ.ά) και άλλα.

· Επίσης θα μπορούν να κάνουν εγγραφές προγραμμάτων σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, ο οποίος θα συνδέεται στον αποκωδικοποιητή τους.
Για την πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες, οι συνδρομητές της δορυφορικής υπηρεσίας του ΟΤΕ TV θα συνδέουν τον αποκωδικοποιητή τους με το ρούτερ της ADSL/VDSL σύνδεσής τους .

Η διάθεση του νέου υβριδικού αποκωδικοποιητή για τους συνδρομητές μέσω δορυφόρου αρχίζει την 1η Φεβρουαρίου. Η μετάβαση των υφιστάμενων συνδρομητών της δορυφορικής υπηρεσίας, που θα πραγματοποιηθεί απομακρυσμένα μέσω ειδικού λογισμικού το οποίο θα σταλεί από τον δορυφόρο, θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα λίγων μηνών.

«Το 2016 είναι για τον ΟΤΕ TV η χρονιά της εμπειρίας του πελάτη. Έχοντας χτίσει μία ολοκληρωμένη πρόταση σε επίπεδο περιεχομένου και συνεχίζοντας τον εμπλουτισμό του προγράμματός μας, δίνουμε έμφαση στη διαδραστικότητα, την προσωποποιημένη τηλεθέαση, την πρόσβαση από διαφορετικές οθόνες. Με την υβριδική πλατφόρμα δίνουμε στον τηλεθεατή τον έλεγχο του περιεχομένου, ενώ με το ΟΤΕ TV GO, αλλά και τη νέα υπηρεσία multi room του δίνουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνει το περιεχόμενό μας από όποια οθόνη θέλει», είπε σχετικά ο διευθυντής του ΟΤΕ TV, Δημήτρης Μιχαλάκης.

Share.

Leave A Reply