Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου

Νομικές κινήσεις κατά της KPN, ξεκίνησε η Vodafone Ολλανδίας

0

KPN-voda

H Vodafone Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει νομική δράση κατά της KPN που είναι ο κύριος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας, με σκοπό να αντιμετωπίσει την αντιανταγωνιστική συμπεριφορά στην ολλανδική αγορά, όπως δηλώνει στην ανακοίνωσή της.

Ο Ολλανδικός κλάδος του βρετανικού ομίλου ισχυρίζεται ότι η KPN καθυστέρησε κατά τρία χρόνια την εισαγωγή των συνδυαστικών πακέτων τηλεόρασης και ευρυζωνικών συνδέσεων της Vodafone, παραλείποντας κατ ‘επανάληψη να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την παροχή της αναγκαίας τεχνολογίας.

To πρώην κρατικό μονοπώλιο τηλεπικοινωνιών κατέχει και εκμεταλλεύεται στην Ολλανδία το εθνικό τηλεφωνικό δίκτυο – χρησιμοποιώντας τις γραμμές χαλκού για τη σύνδεση νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα – καθώς και το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας. Οι άλλοι φορείς εξαρτώνται από το δίκτυο της KPN, προκειμένου να φτάσουν στους καταναλωτές.

Οι καθυστερήσεις της KPN, οδήγησαν τη  Vodafone Ολλανδίας εκτός του ανταγωνισμού στην ολλανδική αγορά τηλεπικοινωνιών έως το 2014 και υποστηρίζει ότι η άρνηση της KPN να παράσχει υπηρεσίες στη Vodafone Ολλανδίας μπορεί να θεωρηθεί ως καταχρηστική εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά και οδήγησε σε κατ ‘εκτίμηση 115 εκατ ως αποζημίωση για τη Vodafone Ολλανδία.

Share.

Leave A Reply