Περαιτέρω βελτίωση των δανειακών του υποχρεώσεων επιδιώκει ο ΟΤΕ

0

Περαιτέρω διασπορά των δανειακών του υποχρεώσεων και μείωση των επιτοκίων που καταβάλλει, επιδιώκει ο ΟΤΕ (μέσω της θυγατρικής του ΟΤΕ plc) με την ανακοίνωση έκδοσης νέου ομολόγου τετραετούς διάρκειας (λήξη δηλαδή το 2019) ύψους τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ και παράλληλα την επαναγορά ομολόγων του, λήξεως Μαΐου 2016 (630 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,6%) και Φεβρουαρίου 2018 (ύψους 700 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 7,875).

bonds

Όπως εκτιμάται οι πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματος του ΟΤΕ είναι μεγάλες με δεδομένο ότι κάθε χρόνο παράγει ελεύθερες χρηματοροές περί τα 500 εκατ. ευρώ και ως εκ τούτου ακόμα και αν δεν δανειστεί είναι σε θέση να αποπληρώσει τα ομόλογά του που έχουν λήξη κάθε δύο χρόνια. Με βάση τα στοιχεία του τέλους Σεπτεμβρίου ο ΟΤΕ έχει καθαρές δανειακές υποχρεώσεις 1.090 δις. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε τα ομόλογα λήξεως Μαΐου 2016 θα επαναγορασθούν σε τιμή 101,50%, ενώ τα ομόλογα λήξεως Φεβρουαρίου 2018 θα επαναγορασθούν σε τιμή η οποία θα καθοριστεί βάσει των επιτοκίων της διατραπεζικής αγοράς (mid swap rates), πλέον περιθωρίου 350 bps (μονάδων βάσης). To τελικό ποσό των ομολόγων που πρόκειται να επαναγορασθούν θα καθορισθεί από την ΟΤΕ plc και θα εξαρτηθεί από την επιτυχή ολοκλήρωση νέας έκδοσης ομολόγου. Το νέο ομόλογο θα εκδοθεί κάτω από το Πρόγραμμα Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων της OTE plc, θα είναι σε Ευρώ και θα φέρει σταθερό επιτόκιο. Αναφορικά με τα ομόλογα λήξεως Μαΐου 2016, οι ομολογιούχοι στους οποίους θα γίνει κατανομή του νέου ομολόγου και ταυτόχρονα θα υποβάλλουν προς επαναγορά ομόλογα λήξεως Μαΐου 2016, θα λάβουν προτεραιότητα αποδοχής της πρότασης επαναγοράς. Δεν θα δοθεί αντίστοιχη προτεραιότητα αποδοχής σε λοιπούς ομολογιούχους.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply