Λύνει το γόρδιο δεσμό των συχνοτήτων η υπηρεσιακή κυβέρνηση

0

Το πράσινο φως για να ξεκινήσει η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) τις διαδικασίες για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 24,5-26,5 GHz και τον περιορισμό του αριθμού των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 1800 MHz έδωσε ο υπηρεσικός υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης.

Germany's First Auction Of New Mobile Frequencies

Η όλη διαδικασία ξεκινά, όπως είναι γνωστό, στο παρά πέντε ειδικά ως προς τη χρήση των δικαιωμάτων στη ζώνη των 24,5-26,5 GHz που λήγουν στο τέλος του έτους, καθώς παρά τα σχετικά υπομνήματα της ΕΕΤΤ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υποδομών δεν έδινε την έγκρισή του για να προχωρήσει, χωρίς και να αιτιολογεί δημόσια την άποψή του αυτή. Το αποτέλεσμα ήταν το δημόσιο να κινδυνεύσει να απολέσει έσοδα, ενώ οι εταρείες που σήμερα έχουν τις άδειες θα αναγκάζονταν να σταματήσουν μια σειρά από υπηρεσίες προς τους πελάτες τους.

Η ΕΕΤΤ έδωσε σήμερα τις δύο δημόσιες διαβουλεύσεις στη δημοσιότητα οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 12 Οκτωβρίου.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η διαδικασία μπορεί να φθάσει έως το τέλος της, δηλαδή να ολοκληρωθούν οι δημοπρασίες που προτείνονται, χωρίς στην ΕΕΤΤ να έχει οριστεί πρόεδρος. Ωστόσο, το γεγονός ότι ξεκινά η διαβούλευση θεωρείται από την τηλεπικοινωνιακή αγορά θετικό με τη λογική ότι στην πορεία θα εξεταστούν και οι διάφορες νομικές λύσεις, ώστε, τουλάχιστον οι εταιρείες που ενδιαφέρονται, να συνεχίσουν κανονικά να παρέχουν στους πελάτες τους τις υπηρεσίες που βασίζονται στις συχνότητες αυτές. 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply