Στα 5,1 δισ. κατέληξε η Γερμανική δημοπρασία φάσματος!

0

Κατέληξε μετά από 16 ημέρες και πολλαπλούς γύρους η γερμανική δημοπρασία του φάσματος. Μετά από την υποβολή προσφορών, το γερμανικό δημόσιο έλαβε έσοδα 5,1 δισεκατομμύρια  όπως ανακοίνωσε η Bundesnetzagentur.

Auction

Η Vodafone Γερμανίας κατέβαλε το υψηλότερο τίμημα που έφτασε τα 2,08 εκατομμύρια ευρώ, ακολουθούμενη από την Deutsche Telekom που κατέληξε στα 1.97 δισ. ευρώ και η Telefonica Deutschland με 1,20 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι τιμές ανέβηκαν στα ύψη τις τελευταίες ημέρες του διαγωνισμού κυρίως από τη Vodafone, η οποία διεκδίκησε και πήρε το μεγαλύτερο μέρος του φάσματος στη ζώνη των 1800 MHz.

Η δημοπρασία εξασφαλίζει το μέλλον των υπηρεσιών GSM στη ζώνη των 900 MHz και 1800, ενώ ανοίγει νέο ραδιοφάσμα για υπηρεσίες LTE. Η Γερμανία είναι επίσης η πρώτη χώρα της ΕΕ που προχωρά στην απελευθέρωση της ζώνης των 700 MHz, που θα ελευθερωθεί μετά την πλήρη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση. Η άδεια 700 MHz συνοδεύεται επίσης από πρόσθετους όρους που αποσκοπούν σε ταχύτερες κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες σε αγροτικές περιοχές της χώρας και κατά μήκος των δρόμων και τις γραμμές του τρένου. Μέρος των εσόδων της δημοπρασίας θα πάνε επίσης τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης για την επιτάχυνση της εξάπλωσης της επόμενης γενιάς σταθερών ευρυζωνικών υποδομών στη χώρα.

Share.

Leave A Reply