Το European Data Centre Association στην Αθήνα

0

Η LAMDA HELLIX, πολυβραβευμένος πάροχος υπηρεσιών data center στη Νότια Ευρώπη, φιλοξένησε στην Αθήνα την καθιερωμένη, τριμηνιαία Συνάντηση Κορυφής του European Data Centre Association (EUDCA). Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε το Διοικητικό Συμβούλιο του EUDCA, πραγματοποιήθηκε στο καινούργιο data center της εταιρείας, Athens-2.

EUDCA Board Meeting in Athens-2 Photo

Το EUDCA είναι ο σύνδεσμος των Ευρωπαίων εκπροσώπων της αγοράς data center και ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό να προάγει τα θέματα του κλάδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η LAMDA HELLIX αποτελεί ιδρυτικό μέλος, ενώ ο Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κατέχει τη θέση Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, μέλη του οποίου είναι υψηλότατα στελέχη από κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρίες του χώρου όπως οι Telecity, Schneider Electric, Siemens κ.α.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Αθήνα, τo Δ.Σ. του EUDCA συζήτησε τρόπους ταχύτερης ανάπτυξης του κλάδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στις υποδομές του Athens-2 και να ενημερωθεί για τις καινοτόμες τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν από τη LAMDA HELLIX και τη Schneider Electric, βασικό προμηθευτή συστημάτων και υπηρεσιών.

«Η απόφαση του Δ.Σ. του EUDCA να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη συνάντησή του στην Αθήνα είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα, αλλά και για τη LAMDA HELLIX, της οποίας το νέο data center επελέγη ως χώρος φιλοξενίας», δήλωσε με το πέρας της συνάντησης ο Απόστολος Κάκκος. «Τα σχόλια που λάβαμε ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, τόσο για την τεχνολογία και την ασφάλεια των υποδομών μας, όσο και για την ετοιμότητα των ανθρώπων μας – το γεγονός, δε, ότι προέρχονται από κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής αγοράς επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας ότι το Athens-2 αποτελεί ένα data center παγκόσμιας κλάσης που καθιστά την Ελλάδα πρωτεύοντα προορισμό για κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές».

Η συνάντηση του Δ.Σ. του EUDCA έλαβε χώρα στις 30 Απριλίου στην Αθήνα.

Share.

Leave A Reply