Τα εργαλεία προσομοίωσης της Fieldscale ανεβαίνουν στο cloud

0

H Fieldscale, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αναπτύσσει λογισμικό για προσομοίωση ηλεκτρομαγνητικών φαινομένων. Με τα εργαλεία της Fieldscale, ο σχεδιασμός hardware γίνεται ευκολότερα και γρηγορότερα από ποτέ.

fieldscale1

Η ραγδαία ανάπτυξη της μικρο και νανοηλεκτρονικής έφερε μηχανικούς και επιστήμονες αντιμέτωπους με ένα σοβαρό πρόβλημα: τα διαθέσιμα εργαλεία λογισμικού, σχεδιασμού και προσομοίωσης δεν μπορούν να παρέχουν αποτελέσματα με την απαιτούμενη ακρίβεια και ταχύτητα.  Οι ιδρυτές της Fieldscale, Γιώργος Μπόντζιος και Γιώργος Μπουζιανάς, βίωσαν αυτό ακριβώς το πρόβλημα στη διάρκεια των διδακτορικών τους σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και με την ίδρυση της Fieldscale επιχειρούν να δώσουν τη λύση.

“Η προσπάθεια να μετατρέψουμε πρωτογενή ακαδημαϊκή γνώση σε βιομηχανικό προϊόν, το οποίο θα αντιμετωπίζει σύνθετα, πραγματικά, βιομηχανικά προβλήματα, είναι μια μεγάλη πρόκληση που μας συναρπάζει.” δηλώνει ο CTO, Γιώργος Μπουζιανάς.

Μοναδικά πλεονεκτήματα και διεθνής καινοτομία

Τα προϊόντα της Fieldscale βασίζονται σε αλγορίθμους 4ης γενιάς που επιταχύνουν την προσομοίωση ως και 10 φορές! Όλα τα εργαλεία είναι σχεδιασμένα με επίκεντρο τον χρήστη: από το εξαιρετικά απλουστευμένο περιβάλλον σχεδίασης ως τους εκπληκτικής ακρίβειας υπολογιστικούς αλγορίθμους, η Fieldscale έχει στόχο να διευκολύνει τον σχεδιασμό νέων προϊόντων hardware όπως chip υπολογιστών, ηλεκτρονικούς αισθητήρες, κεραίες smartphone κ.ά, και να φέρει την τεχνολογία του μέλλοντος ένα βήμα πιο κοντά.

Για να καταστήσει την τεχνολογία της εύκολα προσβάσιμη σε όλους, η εταιρεία πρόκειται σύντομα να λανσάρει υπηρεσία μέσω της οποίας τα εργαλεία προσομοίωσης θα καταστούν διαθέσιμα διαδικτυακά. Ο χρήστης θα επιλέγει την επιθυμητή υπολογιστική ισχύ και διάρκεια χρήσης της υπηρεσίας, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους του Cloud με πολύ μικρό κόστος.

“Το τοπίο της προσομοίωσης αναμένεται να αλλάξει δραματικά μέσα στην επόμενη δεκαετία.  Η πρόσβαση στα εργαλεία θα γίνεται ολοένα και πιο συχνά μέσα από τις έξυπνες συσκευές, ενώ οι υπολογισμοί θα γίνονται με τους πρακτικά ανεξάντλητους πόρους που παρέχει πλέον το Cloud. Η Fieldscale φιλοδοξεί μέσα από την καινοτομία της να παίξει ηγετικό ρόλο στη νέα αγορά.” αναφέρει ο CEO Γιώργος Μπόντζιος.
Επένδυση ύψους 150.000€ έλαβε η Fieldscale από το Openfund

Η ομάδα της Fieldscale μετρά ήδη 5 μέλη πλήρους απασχόλησης και συνεχίζει να μεγαλώνει με ταχείς ρυθμούς. H εταιρεία ανακοινώνει σήμερα τη λήψη αρχικής επένδυσης ύψους €150.000 από το JEREMIE Openfund II. Στα πλαίσια της επένδυσης, ο εταίρος της Openfund Γεώργιος Τζιραλής δήλωσε: “Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με μία αφοσιωμένη και φιλόδοξη ομάδα που δημιουργεί αμιγώς τεχνολογικά προϊόντα για την βιομηχανία με έντονο ερευνητικό υπόβαθρο.”

fieldscale

 

Share.

Leave A Reply