Οι νέοι από τη Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστούν στη χρήση Διαδικτύου

0

Στο 70,9% του πληθυσμού, από 62,2% το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, έφθασε τον το Μάρτιο του 2015 η διείσδυση του internet στη χώρα μας. Οι φανατικότεροι χρήστες προέρχονται από την ηλικιακή ομάδα μεταξύ 18-24 ετών και η πλειοψηφία αυτών κατοικεί στο νομό Θεσσαλονίκης.

kids-mobile

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα ευρήματα της τακτικής έρευνας Web id της Focus Bari που πραγματοποιείται από το 1995.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα η ηλικία 18-24 ετών σερφάρει ακατάπαυστα για 187 λεπτά τη μέρα. Ο φορητός υπολογιστής είναι το κυρίαρχο μέσο σύνδεσης με το διαδίκτυο (42,2%) ενώ αυξητική είναι η τάση χρήσης του κινητού τηλεφώνου  (35,3% έναντι 27,4%). Χαμηλό είναι το ποσοστό χρήσης του tablet.

Η εξοικείωση των παιδιών με τον κόσμο της τεχνολογίας είναι εμφανής πλέον καθώς οκτώ στα δέκα αγόρια και επτά στα δέκα κορίτσια ηλικίας 7 έως 9 ετών συνδέονται τακτικά στο διαδίκτυο. Το ποσοστό μεγαλώνει και γίνεται εννέα στα δέκα κορίτσια στην ηλικία 10 έως 12 ετών.  Συνολικά το 62,9% των παιδιών σερφάρει καθημερινά και το 85,1% εβδομαδιαίως.  Στην πλειοψηφία τους τα παιδιά χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να παίζουν παιχνίδια, να κατεβάζουν τραγούδια και να βρίσκουν πληροφορίες. Μικρότερο ποσοστό βλέπει ταινίες, κατεβάζει εκπαιδευτικές εφαρμογές και φωτογραφίες.

Δείτε εδώ την έρευνα Web ID

Share.

Leave A Reply