Η T-Mobile ανταμείβει τους ψαγμένους …hackers

0

H T-Mobile Τσεχίας, σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι έχει συνολικά καταβάλει σε ιδιώτες που ανακάλυψαν bugs και προβλήματα ασφαλείας στην ιστοσελίδα της το συνολικό ποσό των 700.000 κορωνών (περίπου 25.600 ευρώ).

bug boundy

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό Bounty Bug, η οποία εγκαινιάστηκε από την T-Mobile το Φεβρουάριο του 2015, έχουν μέχρι στιγμής βοηθήσει στον εντοπισμό δεκάδων αδύναμων σημείων στα sites www.t-mobile.cz και muj.t mobile.cz.

«Εκτιμούμε πάρα πολύ την εποικοδομητική συνεργασία με εμπειρογνώμονες από το ευρύ κοινό, που μέσα από το διαγωνισμό Bug Bounty, μας βοήθησαν να ενισχυθούν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της διαδικτυακής μας παρουσίας, καθώς και να συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε,” λέει ο Vladimír Klein, Διευθυντής Τεχνολογίας της T-Mobile , προσθέτοντας: «Λάβαμε επίσης πολύ θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες και, ως εκ τούτου είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουμε το διαγωνισμό.”

Αρκετές από τις πιο επιτυχημένες πρωτοβουλίες εντοπισμού σφαλμάτων που έχουν ήδη λάβει τη μέγιστη ανταμοιβή των 80.000 κορωνών (3.000 Ευρώ) θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην έρευνα για τα αδύνατα σημεία σε άλλες πύλες. Θα υπόκεινται στους ίδιους κανόνες με νέους συμμετέχοντες, δηλαδή το καθένα από αυτά θα μπορούσε θεωρητικά να λάβει το πακέτο των 3.000 ευρώ ως ανταμοιβή.

Η T-Mobile έχει μια εξίσου θετική εμπειρία με το Bug Bounty διαγωνισμό στη μητρική της εταιρία, την Deutsche Telekom, η οποία ξεκίνησε αρχικά πριν από δύο χρόνια. Σε σχέση με το διαγωνισμό, η Deutsche Telekom έχει ήδη καταβάλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τον εντοπισμό των τρωτών σημείων και έχει βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια των δικτυακών τόπων της.

Share.

Leave A Reply