Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου

Προσγείωση αεροσκάφους με κατεύθυνση εξ’αποστάσεως

0

Δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο πύργος ελέγχου να κατευθύνει ένα αεροσκάφος για προσγείωση. Εκτός αν ο διάδρομος προσγείωσης βρίσκεται 150 χιλιόμετρα μακρύτερα!

1053379

Η επιτυχής ολοκλήρωση της προσγείωσης, έγινε δυνατή με τη βοήθεια καμερών και αισθητήρων που συγκέντρωναν δεδομένα από τον απομακρυσμένο διάδρομο προσγείωσης και τα μετέφεραν σε πραγματικό χρόνο, στον πύργο ελέγχου του Σάντσβαλ στη Σουηδία, ο οποίος καθοδηγούσε τον πιλότο σύμφωνα με τις ίδιες διαδικασίες που προβλέπονται σε μια τυπική προσέγγιση και προσγείωση. Σύμφωνα με την διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας της χώρας LFV, και τη διευθύντρια επικοινωνίας της υπηρεσίας, Ελίζαμεθ Λίντγκρεν “οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας , στην πράξη δεν άλλαξαν σε τίποτε την εργασία τους” και συμπλήρωσε «Είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο που κατηύθυναν εξ αποστάσεως αεροπλάνο ώστε να προσγειωθεί σε άλλο αεροδρόμιο».

Η ειδική απεσταλμένη της δημόσιας ραδιοφωνίας SR η οποία, μαζί με περίπου πενήντα παρατηρητές επέβαινε στο αεροσκάφος μετέδωσε μετά την προσγείωση ότι «Όλα έγιναν με ασφάλεια», δήλωσε χαμογελώντας.

Σύμφωνα επίσης με την LFV Η τεχνολογία αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα αεροδρόμια στη Σουηδία.

Share.

Leave A Reply