Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
InfoCom
Home»News

Στο μισό δισεκατομμύριο έφτασαν οι συνδέσεις LTE

30/03/2015Βαγγέλης ΞανθάκηςBy Βαγγέλης Ξανθάκης3 Mins Read News Διεθνή Επιχειρήσεις Μελέτες

O αριθμός των συνδρομητών LTE έφτασε σε ένα νέο ορόσημο με σχεδόν μισό δισεκατομμύριο συνδέσεις σε όλο τον κόσμο στα τέλη του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Ovum. Η Βόρεια Αμερική συνέβαλε σημαντικά στην παγκόσμια αγορά LTE με μερίδιο 33% ή 164 εκατομμύρια συνδρομητές από το σύνολο των 498 εκατομμυρίων συνδέσεων LTE σε όλο τον κόσμο. Αξίζει όμως να αναδειχθεί το γεγονός ότι στα μέσα του έτους, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ξεπέρασε τις ΗΠΑ και τον Καναδά στην πρώτη θέση από την άποψη των συνολικών συνδέσεων LTE.

LTE

Βόρεια Αμερική

“Η Βόρεια Αμερική εξακολουθεί να θεωρείται ο παγκόσμιος ηγέτης LTE. Όσον αφορά το μερίδιο αγοράς, η διείσδυση και την κάλυψη, οι ΗΠΑ οδηγεί τον κόσμο και παραμένει στην κορυφή της κατηγορίας της τεχνολογίας και της καινοτομίας διαχείρισης φάσματος», δήλωσε ο Chris Pearson, ο Πρόεδρος του 4G America. “Όπως ήταν αναμενόμενο, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού έχει προσθέσει ένα μεγάλο ποσό των συνδέσεων LTE κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τη Βόρεια Αμερική .”

Οι συνδρομές LTE αντιπροσωπεύουν το 40% του συνόλου των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας στη Βόρεια Αμερική, που είναι μακρά με την επόμενη περιφερειακή αγορά που είναι αυτή της Δυτικής Ευρώπης που καταλαμβάνει παγκόσμιο μερίδιο στο LTE της τάξης του 13% και της Ασίας με μερίδιο αγοράς 10% για το LTE. Έτσι η διείσδυση του LTE στις ΗΠΑ, με 164 εκατομμύρια συνδέσεις και 49% στο σύνολο του πληθυσμού των 318 εκατομμυρίων, έχει σαφές προβάδισμα. Τέλος, η κάλυψη LTE στις ΗΠΑ έχει επιτύχει περισσότερα από 300 εκατομμύρια του πληθυσμού, κάτι που σημαίνει ότι περίπου το 94% του πληθυσμού των ΗΠΑ να έχει πρόσβαση στο LTE.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα μετρική είναι ότι η αγορά της Βόρειας Αμερικής έχει να επιδείξει 75% διείσδυση των έξυπνων τηλεφώνων.

Λατινική Αμερική

Η Λατινική Αμερική με τη σειρά της έχει δει μια σημαντική αύξηση σε δίκτυα LTE και συνδρομητές με ένα εντυπωσιακό 488% ετήσια αύξηση που ξεκίνησε από 2 εκατομμύρια συνδέσεις LTE στο τέλος του έτους 2013 και έφτασε τα 12 εκατομμύρια στο τέλος του 2014. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στις δημοπρασίες φάσματος που έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό σε όλη την περιοχή, κάτι που επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών τη δυνατότητα να προσφέρουν LTE υπηρεσίες στους πελάτες τους αρχίζοντας κυρίως από τις στις πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές. Φυσικά το GSM εξακολουθεί να υπερέχει έναντι του LTE και του HSPA με συνολικά 436 εκατομμύρια συνδρομητές στην περιοχή. Ωστόσο, συνεχίζει να χάνει μερίδιο που οδηγείται προς το LTE.

Παγκοσμίως 

Κατά τη διάρκεια του 2013-2014, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είχε σχεδόν 152 εκατ LTE νέες εισόδους πελατών για το LTE. Στη Βόρεια Αμερική προστέθηκαν 64 εκατομμύρια νέες συνδρομές LTE, και στη Δυτική Ευρώπη εντάχθηκαν σχεδόν 50 εκατομμύρια πρόσθετες συνδέσεις LTE. Έτσι απολογιστικά οι παγκόσμιες συνδέσεις LTE, ανέρχονταν συνολικά στα 498 εκατομμύρια ευρώ, με ετήσια αύξηση 141%.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

4G LTE ovum έρευνα μελέτη
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Βαγγέλης Ξανθάκης
  • Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η iMBnet Agency σήμερα κλείνει 13 χρόνια λειτουργίας

Η ΧΜ αναδεικνύεται στην πρώτη θέση των Best Workplaces for Women Κύπρου

Ο μετασχηματισμός των θυγατρικών στο χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου

ADACOM: νέες διακρίσεις 2025

Lenovo: οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2025/2026

Από σήμερα η Snappi σε taxi…δεύει με Freenow by Lyft

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Digital Inclusion Day 2026: Ψηφιακή Συμπερίληψη, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ίσες Ευκαιρίες στην Εργασία
  • The Media Business Game: Στρατηγικές συμμαχίες και η επόμενη ημέρα του ανταγωνισμού
  • Infocom Today #155: Πρωταθλητές οι Έλληνες νέοι στην ΤΝ, χαμηλά οι επιχειρήσεις!
  • Νέο επαγγελματικό κεφάλαιο για τον Ιωάννη Κωτσιόπουλο, Γενικό Διευθυντή του PIF
  • Ισχυρό δίπολο στην αγορά των smartphones, στην 50η επέτειο της Apple
  •  Η αδράνεια είναι ο μοναδικός κίνδυνος μπροστά στην ΤΝ – Το τελεσίγραφο των 18 μηνών
  • Lime: Φέρνει το LimePrime σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάνοντας τις μετακινήσεις πιο προσιτές
RSS itsecuritypro.gr
  • Τι είναι το Cloud VPS και γιατί αποτελεί ιδανική επιλογή για τη σύγχρονη επιχείρηση
  • Η ADACOM αναδεικνύεται CyberArk Partner of the Year 2025 (EMEA)
  • Τι φέρνει ο νέος Κανονισμός Μηχανημάτων της Ε.Ε. στον τομέα της κυβερνοασφάλειας;
  • Το 1ο Roadshow Κυβερνοασφάλειας της Ingecom Ignition στην Ελλάδα στις 5 Μαρτίου
  • Η Πλαίσιο αποχαιρετά τον Γιώργο Γεράρδο
  • Microsoft: Για δεύτερη χρονιά κορυφαίος εργοδότης τεχνολογίας στην Ελλάδα
  • Η span φέρνει την κυβερνοασφάλεια στον πυρήνα της επιχειρησιακής ανθεκτικότητας σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.