Αργία μήτηρ πάσης κακίας

0

Βλέπουμε τα τελευταία 24ωρα να παίζεται ένα απίστευτο πινγκ – πονγκ δηλώσεων σχετικά με τις αγνές ή λιγότερο αγνές προθέσεις του υπουργού ΔΜΗΔ για την αποκατάσταση των Δημοσίων υπαλλήλων που βρέθηκαν εκτός εργασίας την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο. Φυσικά δεν είναι της αρμοδιότητάς μας όχι απλά να κρίνουμε, αλλά ούτε καν να σχολιάσουμε το θέμα. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι το μόνο έργο που έχει ως τώρα να επιδείξει ο δικηγόρος που ανέλαβε το υπουργείο, είναι να διεκδικεί το ρεκόρ δηλώσεων (μετά το Γιάνη φυσικά) στα ΜΜΕ.

Θυμόμαστε με νοσταλγία την περίοδο που ο ομόλογός του τότε Παντελής Τζωρτζάκης είχε πάρει την διοικητική μεταρρύθμιση, την είχε συνδέσει με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και είχε φέρει τα πάνω κάτω στην καθεστηκυία τάξη του κακώς ενοόυμενου «Δημοσίου». Από τότε μέχρι σήμερα, κάθε φορά που μπαίνουμε στο taxisnet, το atlas, το ermis και άλλες on line υπηρεσίες, θυμόμαστε τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε τότε ο Παντελής, την εποχή που όταν σε έλεγαν «τεχνοκράτη» ισοδυναμούσε με βρισιά.

Μια παραίνεση λοιπόν από το ταπεινό αυτό βήμα προς τον κ.Υπουργό ΔΜΗΔ: Ας ασχοληθεί με το Μητρώο Πολιτών που έχει μπει στο χρονοντούλαπο, την αποτελεσματική online λειτουργία των υπηρεσιών και τη επανεκκίνηση του Σύζευξις ΙΙ, μπας και μειωθούν τα τηλεπικοινωνικά κόστη και το επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ των φορέων της Διοίκησης.

Ξεκίνησε ο μετασχηματισμός του δικτύου του ΟΤΕ σε All-IP, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει και ο βασικός μέτοχος, η DT, στο πρόσφατο MWC, για όλες τις εταιρείες του Ομίλου. Το νέο δίκτυο έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των υφιστάμενων υπηρεσιών, ενώ επιτρέπει την ταχύτερη ανάπτυξη νέων καινοτόμων υπηρεσιών που θα είναι διαθέσιμες στους καταναλωτές για την διασύνδεση στο Internet. Πρόκειται για το βασικό έργο του επενδυτικού προγράμματος του ΟΤΕ που αφορά την τετραετία 2015-2018, και ανέρχεται στα 1,2 δις. ευρώ.

Share.

Leave A Reply