Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου

Η Κορέα θα είναι η πρώτη χώρα με εμπορικό 5G

0

Οι επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 στην Κορέα θα έχουν πρόσβαση σε εμπορικές υπηρεσίες 5G, σύμφωνα με τον Δ/ντα σύμβουλο της KT Telecom, Chang-Gyu Hwang, ο οποίος μίλησε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης.

2015-03-03T092705Z_114359337_LR2EB330Q8UFY_RTRMADP_3_TELECOMS-MWC

Απτόητος από την έλλειψη των παγκόσμιων προτύπων, ο Hwang δήλωσε ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει  γρήγορα με το 5G. «Είναι το δίκτυο της επόμενης γενιάς όπου χρειαζόμαστε. Η ταχύτητα είναι μόνο ένα προαπαιτούμενο μέρος, το μεγαλύτερο είναι η χωρητικότητα. Χρειαζόμαστε να χτίσουμε ένα δίκτυο το οποίο θα είναι σε θέση να παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο με πολλή χαμηλή καθυστέρηση.

Πάρα της περί του αντιθέτου εκτιμήσεις για το χρόνο που χρειάζεται πραγματικά το 5G να ωριμάσει ο Hwang επιμένει στην ταχύτερη υιοθέτησή του υποστηρίζοντας ότι τα κόστη του δικτύου θα είναι σημαντικά χαμηλότερα.

«Τα κόστη της πληροφορικής της επόμενη γενιάς, έχουν πέσει κατά 1000 φορές με την πάροδο του χρόνου.  Πετύχαμε αυτή την αλλαγή με τους ημιαγωγούς, τώρα πρέπει να κάνουμε το ίδιο συγκρίνοντας το 5G με το 2G.», πρόσθεσε.

Οι επιθετικές φιλοδοξίες της KT Telecoms αποδυναμώθηκαν από τον Δ/ντα Σύμβουλο της NOKIA Networks, Rajeev Suri. «Η 5G υπηρεσία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018, θα είναι ένα δοκιμαστικό δίκτυο. Δεν θα δούμε εμπορικές υπηρεσίες έως το 2020.».

Αλλά αμέσως πρόσθεσε: «Η Κορέα θα μπορούσε να είναι η πρώτη με 5G, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. Ωστόσο, η Ευρώπη θα μπορούσε να τα ξεπεράσει όλα αυτά.». Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Suri υποστήριξε με βεβαιότητα ότι η προμήθεια του εξοπλισμού του δικτύου 5G θα προέλθει από μια μικρή επιλογή των πωλητών. «Θα είναι μια μάχη ανάμεσα σε τρεις: την Ericsson, την Huawei και την NOKIA Networks».

«Για να παραμείνετε σε αυτό τον αγώνα προκειμένου να αναπτύξετε και να παραδώσετε τον εξοπλισμό 5G, θα πρέπει να έχετε το μερίδιο της αγοράς και τα έσοδα για να τα φέρετε εις πέρας με την απαιτούμενη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη R&D. Και δεν σκοπεύω να είμαι τρίτος στον αγώνα.».

Ο Suri παραμένει πεπεισμένος ότι η προσέγγιση της NOKIA Networks των προγραμματιζόμενων δικτύων θα είναι σημαντική για το 5G. «Θα προσφέρει τεράστια ευελιξία, παρέχοντας παράλληλα απόλυτη αξιοπιστία.».

Share.

Leave A Reply