Το Android Pay δεν είναι application

0

Μετά από την παρουσίαση του Samsung Ρay, σειρά είχε το Android Pay, ώστε να επιβεβαιωθεί πλήρως ότι οι πληρωμές μέσω κινητού θα αρχίσουν να πολιορκούν όλο και πιο στενά τους καταναλωτές.

749607424_thl

Ο Sundar Pichai, Senior Vice President των προϊόντων της Google βρέθηκε στο MWC 2015 της Βαρκελώνης και έκανε μια πρώτη παρουσίαση του Android Pay. Η ειδοποειός διαφορά είναι ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμη applicationτύπου Google Wallet–το οποίο μάλιστα δεν μπόρεσε ως τώρα να πείσει τους χρήστες- αλλά ουσιαστικά για μία ολόκληρη πλατφόρμα που θα περιλαμβάνει το base software για την ανάπτυξη ασφαλών εφαρμογών για σχεδόν οποιαδήποτε υπηρεσία πληρωμών.

Θα προσφέρεται, με αυτόνομο ένα API layer μέσα στο Android λειτουργικό, επιτρέποντας σε προγραμματιστές να εφαρμόσουν και τα δικά τους συστήματα πληρωμών στις εφαρμογές τους, χρησιμοποιώντας, βέβαια, τους κανόνες και τη διαδρομή που προβλέπει η Google.

Φυσικά, όταν μιλάμε για τέτοιες εφαρμογές, δεν λείπουν οι ανησυχίες ασφαλείας, με κυριότερη αυτή που επισημαίνει τον “προγραμματιστικά ανοικτό” χαρακτήρα μίας τέτοιας πλατφόρμας. Σε απάντηση αυτών των ανησυχιών ο Pichai σημείωσε ότι η Google θα αξιοποιήσει όλες τις σύγχρονες τεχνικές, όπως για παράδειγμα το tokenization (ώστε κάθε token να χρησιμοποιείται για μία μόνο συναλλαγή), ενώ, επιπλέον, oι ευαίσθητες πληροφορίες θα αποθηκεύονται μόνο τοπικά. Για επιπρόσθετη προστασία, οι developersθα μπορούν να ενσωματώσουν στις εφαρμογές τους επιπλέον χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως, έλεγχο ταυτότητας μέσω αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ή τη νέα εξέλιξη που παρουσιάστηκε πάλι εδώ στο MWCκαι αφορά το σκανάρισμα της ίριδας του ματιού μέσω της κάμερας του smartphone.

Share.

Leave A Reply