Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου

Σύγχυση με το αν αμφισβητείται ο διαγωνισμός της Digea

0

Σύγχυση έχει δημιουργηθεί από τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης περί προκήρυξης διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας.

antennas

Η ερμηνεία που δίνεται από τα περισσότερα στελέχη των τηλεοπτικών καναλιών είναι ότι πρόκειται περί λάθους στην έκφραση που χρησιμοποιείται και μόνο ένα μικρό ποσοστό πιστεύει ότι μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει ένα διαγωνισμό που έχει ολοκληρωθεί.

Μια από τις αναφορές που έχουν γίνει είναι του αρμοδίου υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη στη Βουλή. Ο νέος υπερυπουργός κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων ανέφερε «11 συγκεκριμένα μέτρα για το πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας και πώς θα γίνει αυτή η τεράστια μεταστροφή που θα διαλύσει όλα αυτά τα κληροδοτημένα μας προβλήματα». Ως τομή πρώτη, λοιπόν, ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε την προκήρυξη διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που επί 25 χρόνια εργάζονται οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί με προσωρινές ετήσιες άδειες. Περίπου, φαντάζομαι, όπως και ορισμένες καφετέριες».

Υπενθυμίζεται ότι τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας εξυπηρετούνται ως προς την υπηρεσία του δικτύου από τη Digea η οποία συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό που διεξήγαγε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2014. Για τη διεξαγωγή της διαδικασίας η ΕΕΤΤ είχε συνεχή και διαρκή διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα με τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού DG Competition και DG Connect ώστε να έχει και την τελική έγκριση του τεύχους προκήρυξης.

Όπως είναι γνωστό στη Digea – η οποία διαθέτει περί τα 17 εκατ. ευρώ για να κάνει χρήση των συχνοτήτων – συμμετέχουν όλα τα μεγάλα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, τα οποία έχουν ως προς τη λειτουργία τους προσωρινές άδειες. Το πιθανότερο είναι λοιπόν πως η κυβέρνηση αναφέρεται στις άδειες λειτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμεί συνάντηση της Ένωσης των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να γίνει σαφέστερο το τι εννοεί η κυβέρνηση μιλώντας για προκήρυξη των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Share.

Leave A Reply