Η Apple βλέπει πολύ σοβαρά την είσοδό της στα αυτοκίνητα

0

apple-car

Η Apple προχώρησε πρόσφατα στην πρόσληψη ειδικών στην τεχνολογία και τ0 σχεδιασμό οχημάτων με σκοπό να επανδρώσει το νέο της άκρως απόρρητο εργαστήριο έρευνας, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με την ανάπτυξη της τεχνολογίας κατασκευής οχημάτων υψηλής τεχνολογίας που θα ενσωματώνουν αυτόματη οδήγηση και διαδραστικά συστήματα με το περιβάλλον. Η αναφορά γίνεται από τους Financial Times οι οποίοι επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές εντός του αμερικανικού κολοσσού.

Είναι ασαφές κατά πόσον ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο απλά ψάχνει για ταλέντα που θα αναπτύξουν το CarPlay, το σύστημα ψυχαγωγίας  και το λογισμικό παροχής υπηρεσιών στα αυτοκίνητα, το οποίο αποκάλυψε πέρυσι ότι CEO Tim Cook και το έχει θέσει πολύ ψηλά στην ατζέντα της εταιρείας.

Όμως, το υπόβαθρο και το υψηλό επίπεδο των στελεχών που προσελήφθησαν, δείχνουν ότι η Apple ίσως προσπαθεί να κατασκευάσει εξαρχής ένα αυτοκίνητο πλήρως εξοπλισμένο. Ενδεικτικό του επιπέδου των στελεχών είναι ότι η Apple προσέλαβε πρόσφατα τον επικεφαλής της της μονάδας έρευνας και της ανάπτυξης της Mercedes-Benz στη Silicon Valley , ο Johann Jungwirth.

Η Apple, και η Google, προσπαθούν να ενσωματώσουν το λογισμικό τους σε αυτοκίνητα, ενώ και οι δύο βρίσκονται σε επαφή με στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας, με σκοπό να αποκτήσουν προβάδισμα.

Share.

Leave A Reply