Άλλο Γιάνης και άλλο Γιαννάκης: Άλλο 67% και άλλο 67 στις 100

0

Οικονομολόγοι και πολιτικοί έχουν μαζευτεί γύρω από το τραπέζι για να ερμηνεύσουν το γρίφο περί του ποσοστού των μεταρρυθμίσεων που μπορούν να είναι αποδεκτές. Άλλο Γιάννης και άλλο Γιαννάκης ή τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα! Με τη βάση του 67%, εγείρονται βασικά ερωτήματα με σημαντικότερο το αν το ποσοστό αυτό αφορά τον αριθμό των μεταρρυθμίσεων, ή τις οικονομικές τους επιπτώσεις. Γιατί άλλο είναι να λες ότι αποδέχεσαι 67 στις 100 διατάξεις που καθορίζουν το κλειστό επάγγελμα του φαρμακοποιού, του περιπτερά, την τιμή των αμνοεριφίων και την ημερομηνία λήξης στο γάλα, ή τους αιώνιους φοιτητές και άλλο τις διατάξεις για περικοπή μισθών, επιδομάτων, συντάξεων, εργασιακού κόστους και ασφαλιστικών ταμείων που ευθύνονται για το 67% της ύφεσης . Κάπου ανάμεσα σε αυτή την αριθμητική και οικονομική γκρίζα ζώνη, θα παιχτεί το επικοινωνιακό παιχνίδι προκειμένου να περάσουν ομαλά οι κραδασμοί της πραγματικότητας στο εκλογικό σώμα.

Υπάρχει όμως και η άλλη Ελλάδα. Αυτή που κινείται σε «ψηφιακούς» ρυθμούς. Με το 6ο και τελευταίο περιοχικό switch off στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη, που έλαβε χώρα τα ξημερώματα, ολοκληρώθηκε –επιτέλους- η ψηφιακή μετάβαση της χώρας. Η ενεργοποίηση ακόμη 52 κέντρων εκπομπής, σηματοδοτεί την οριστική είσοδο της ελληνικής τηλεόρασης στην νέα, «ψηφιακή» εποχή. Βέβαια στην Κουμουνδούρου υπάρχουν φωνές που θέλουν την κεφαλή του παρόχου επί πίνακι, αλλά η προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι δεν προκύψουν ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Σε «ψηφιακή» τροχιά κινούνται βρίσκονται και τα καταστήματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας καθώς και οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών συσκευών, που συμμετέχουν στην «Ψηφιακή Αλληλεγγύη». Η δράση θα ολοκληρωθεί την τελευταία ημέρα του Ιουνίου και ως τότε, οι δικαιούχοι του «Ψηφιακού Μερίσματος» μπορούν να απευθυνθούν σε κάποιο από τα παραπάνω σημεία πώλησης για να προμηθευτούν φορητές συσκευές και να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν ευρυζωνική σύνδεση Internet. Το παράπλευρο όφελος είναι ότι θα αρχίσει να μπαίνει και πάλι κόσμος τα καταστήματα. Pas mal! Τέλος η στήλη θα ήθελε να εκφράσει τα Χρόνια Πολλά στην Ericsson, για τα 35 δημιουργικά χρόνια της στην Ελλάδα.

Share.

Leave A Reply