Πάμε για πρόγραμμα-γέφυρα

0

Άλλη μια έκπληξη επεφύλαξε ο Βαρουφάκης στη συνάντηση με το Σόιμπλε. Άφησε στην άκρη τα θέματα χρέους, αποπληρωμής, επιτοκίων και όλων των παραμέτρων που βαραίνουν τη ζωή μας. Έδωσε βάρος στην επιχειρηματικότητα, το επιχειρείν και την πραγματική παραγωγή προστιθέμενης αξίας για τη χώρα. Έτσι απέφυγε κορώνες του τύπου «Συμφωνία ή Θάνατος» που ήταν έτοιμος να αναφωνήσει ο Γερμανός τσάρος. Η γλώσσα ήταν σαφώς πιο ήπια και καθόλου συγκρουσιακή, δίνοντας ανάσα για μελλοντική διαπραγμάτευση. Για πρώτη φορά ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα χωρίς την έγκριση των εταίρων. Δύο είναι οι παραπολιτικές ειδήσεις που προέκυψαν. Το ένα είναι ότι ο Σόιμπλε γέλασε και μάλιστα όχι ειρωνικά ή πικρά. Το δεύτερο είναι ότι Βαρουφάκης ζήτησε την έκδοση Χριστοφοράκου.

Τελικά: Για να αλλάξει το πρόγραμμα θα πρέπει να λήξει το προηγούμενο και για να λήξει, θα πρέπει να συνεχιστεί… Άρα μιλάμε για γέφυρα και αν κρίνουμε από τις ανάγκες μάλλον δεν πρόκειται για το γεφύρι της… Άρτας. Σε κάθε περίπτωση μια και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη φαίνεται να μένει στις δηλώσεις και στα χαρτιά, ας ασχοληθούμε με την ψηφιακή αλληλεγγύη μπας και πάρουμε κανένα μηχάνημα, ώστε να φτιάξουμε καμία εφαρμογή για να βγούμε στην διεθνή αγορά, να μας εξαγοράσει η Google και να κάνουμε την τύχη μας… Λέμε τώρα! Για την ώρα το μόνο βέβαιο είναι ότι υπάρχει μέγας ανταγωνισμός ανάμεσα στις αλυσίδες που έχουν προνοήσει για tablets και ήρθε η ώρα να απολαύσουν τα οφέλη της προνοητικότητας τους!

Χρονιά σημαντικών εξελίξεων για τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα, προμηνύεται το 2015. Το «καυτό» ζήτημα της αγοράς -η διεκδίκηση της Nova- είναι ακόμα ανοιχτό, και δεν αναμένεται να κλείσει σύντομα, μιας και το… περιρρέον πολιτικό περιβάλλον, δεν ενδείκνυται –ακόμη- για αποφασιστικές κινήσεις…

Από την άλλη, ανεξάρτητα με το πότε θα «πέσουν» στο τραπέζι οι δεσμευτικές προσφορές και ποια θα είναι η κατάληξη, ο ΟΤΕ είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει δυναμικές κινήσεις για την ισχυροποίηση της θέσης του. Σε αυτήν την κατεύθυνση στοχεύει και το λανσάρισμα τριών νέων υπηρεσιών για τους συνδρομητές της τηλεόρασης, διευρύνοντας τις δυνατότητες της πλατφόρμας και προσφέροντας στους συνδρομητές ακόμα περισσότερα οφέλη.

Share.

Leave A Reply