Παραμένει μέχρι την αποδοχή της παραίτησης ο Λουρόπουλος

0

Στη θέση του, μέχρι να γίνει τυπικά αποδεκτή από το νέο υπουργικό συμβούλιο η παραίτησή του, παραμένει ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Κωνσταντίνος Λουρόπουλος.

louropoulos1

Τη στάση αυτή επέλεξε ο κ. Λουρόπουλος μετά από τις νομικές γνωματεύσεις που έλαβε όταν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πρόλαβε να κάνει τυπικά αποδεκτή την παραίτησή του. Όπως είναι γνωστό η επιστολή παραίτησης κατατέθηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης και στον υπουργό Υποδομών. Τότε, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ έλαβε την απάντηση ότι δεν είναι δυνατόν να κλείσει το θέμα πριν τις εκλογές, ούτε καν με προσπάθεια η απόφαση αποδοχής της παραίτησής του να υπογραφεί εκ περιφοράς από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Η προοπτική ήταν αυτό να συμβεί τη Δευτέρα. Ωστόσο, η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης προχώρησε γρήγορα και βεβαίως δεν ετίθετο θέμα να μπει καμιά υπογραφή από την προηγούμενη μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λουρόπουλος, ο οποίος επικαλείται προσωπικούς λόγους για την παραίτησή του, έχει αποφασίσει να παραμείνει στο τιμόνι της ΕΕΤΤ για ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε εν τέλει η παραίτησή του να γίνει τυπικά αποδεκτή από τη νέα κυβέρνηση. Έως τότε σκοπεύει να συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία της Επιτροπής, χωρίς να συμμετέχει σε αποφάσεις που τυχόν δεσμεύουν τον επόμενο πρόεδρο.

Θεωρητικά πάντως και καθώς οι αποφάσεις στην ΕΕΤΤ λαμβάνονται με πλειοψηφία στην Ολομέλεια, θα μπορούσε να κλείσει οποιοδήποτε θέμα σήμερα εκκρεμεί, ενώ ακόμα και απουσία προέδρου η Ολομέλεια μπορεί να συνεδριάζει κανονικά για τρεις μήνες.

Share.

Leave A Reply