Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Η Bosch ολοκληρώνει την εξαγορά των μετοχών της Siemens από την BSH

0

Κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο όμιλος Bosch ανακοίνωσε και επισήμως την εξαγορά των μετοχών της Siemens από την BSH (Bosch Siemens Οικιακές Συσκευές).

de_7918_bsh_nuernberg

Πλέον η BSH, μια εταιρία, κορυφαία παγκοσμίως στην κατασκευή οικιακών συσκευών, που αριθμεί 50.000 συνεργάτες και με πωλήσεις το 2013 στα 10,5 δις ευρώ, γίνεται εξολοκλήρου θυγατρική εταιρία του ομίλου Bosch. Η επωνυμία της εταιρίας θα αναγράφεται ως BSH Οικιακές Συσκευές Α.Ε .

Η πλήρης εξαγορά της BSH θα επιτρέψει στην Bosch να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον τομέα των «έξυπνων κτιρίων-connected buildings» και των «έξυπνων συσκευών-connected appliances» Στο πλαίσιο του πρότζεκτ «έξυπνο σπίτι –smart home» οι οικιακές συσκευές πρόκειται να γίνουν πιο εύχρηστες και ενεργειακά αποδοτικές. Για παράδειγμα η BSH ανέπτυξε το «Home Connect» μια εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει όλες τις οικιακές συσκευές του είτε από το κινητό του, είτε απο το tablet του και τον υπολογιστή του, μέσω ασύρματης δικτύωσης (Wifi). Ήδη η BSH λάνσαρε τις πρώτες συσκευές (φούρνοι και πλυντήρια πιάτων ), που χαρακτηρίζονται από την εφαρμογή «Home Connect» και ακολουθούν και άλλα.

«Ο στρατηγικός μας στόχος είναι να παρέχουμε λύσεις για έναν διαδικτυακό κόσμο-connected world”, ισχυρίστηκε ο Dr.Karsten Ottenberg, ηγετικό στέλεχος της BSH.

«Η εταιρία θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη επιχείρηση μέσα στον όμιλο Bosch. Ο όμιλος Bosch ωστόσο, στηρίζει πλήρως την στρατηγική μας» λέει ο Ottenberg. Στόχος της BSH , ως μιας από τις ηγετικές εταιρίες οικιακών συσκευών παγκοσμίως , παραμένει η επέκταση της θέσης της στην στη παγκόσμια αγορά καθώς και η αύξηση του μεριδίου της, ιδιαίτερα εκτός Ευρώπης. H BSH σκοπεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της μέχρι το 2025. Για να επενδύσει ωστόσο στην έρευνα και την ανάπτυξη καθώς και στα BSH brands, πρέπει να ενισχυθεί σύμφωνα με τον Ottenberg.

Mε την εξαγορά αυτή η Bosch επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των καταναλωτικών αγαθών και βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της, που δεν είναι άλλος από το να προέρχονται οι μισές της πωλήσεις και από τομείς διαφορετικούς πέραν αυτόν του αυτοκινήτου.

Share.

Leave A Reply