Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου

“Καθαρή” βρέθηκε η Xiaomi μετά την έρευνα των αρχών της Ταϊβάν

0

Οι Ρυθμιστικές αρχές της Ταϊβάν, εξέδωσαν την Τρίτη απαλλακτικό πόρισμα  για την Κινεζική Xiaomi αλλά και άλλες κατασκευάστριες εταιρίες smartphones οι οποίες βρισκόταν από το Σεπτέμβριο στο επίκεντρο έρευνας για παραβίαση της τοπικής νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων.

180373d28c10155888ba00

Η Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών, στην έκθεση της για την ολοκλήρωση της έρευνας, δήλωσε ότι και οι 12 μάρκες που δοκιμάστηκαν, και  περιλαμβάνουν συσκευές της Apple, της Samsung, της LG και της Sony, δεν παραβιάζουν τη νομοθεσία.

Ωστόσο από την Επιτροπή συστήνεται στους κατασκευαστές που εξετάστηκαν, να κάνουν τη μετάδοση πληροφοριών πιο ασφαλή καθότι θα μπορούσαν να είναι επιρρεπείς σε κακόβουλες παραβιάσεις.

Η έρευνα, στην οποία συμπεριλήφθησαν  επίσης και οι Κινέζοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων όπως η Huawei και η ZTE, ήταν μια υπενθύμιση προς τις κινεζικές επιχειρήσεις τεχνολογίας ότι βρίσκονται υπό συνεχή επιτήρηση στο εξωτερικό, καθώς οι κυβερνήσεις γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί, έναντι πιθανών απειλών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, από την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Υπογραμμίζει, επίσης, την ευαισθησία της Ταϊβάν σε θέματα ασφάλειας που αφορούν την Κίνα, που αν και είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της, ποτέ δεν έχει παραιτηθεί από τη χρήση βίας για να ενσωματώσει την Ταϊβάν στην επικράτειά της, θεωρώντας την επαρχία που έχει μονομερώς αποσχιστεί.

Ειδικά η Xiaomi, που εξελίσσεται σε ηγέτη της αγοράς smartphones στην Ασία, στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, μέσω παράνομης συλλογής δεδομένων. Τον Αύγουστο, η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι θα αλλάξει την προεπιλεγμένη λειτουργία μέσα από την οποία συλλέγονταν δεδομένα του βιβλίου διευθύνσεων, χωρίς την άδεια των χρηστών.

Τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση της Ταϊβάν άρχισε να εκτελεί ανεξάρτητες δοκιμές για τις συσκευές της Xiaomi, μετά από αναφορές ότι ορισμένα μοντέλα στέλνουν αυτόματα τα δεδομένα των χρηστών στους διακομιστές της εταιρείας στην ηπειρωτική Κίνα.

Η έρευνα στη συνέχεια διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει τοπικές και ξένες συσκευές, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές κατασκευάζουν ή συναρμολογούν τις συσκευές τους σε εργοστάσια της ηπειρωτικής Κίνας.

Share.

Leave A Reply