Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου

Νέα επένδυση του IQbility στη νεοφυή εταιρεία e-NIOS

0

Το εκκολαπτήριο νεοφυών επιχειρήσεων του Ομίλου Quest, IQbility, ανακοινώνει νέα συνεργασία με την εταιρεία βιοπληροφορικής e-NIOS, η οποία θα φιλοξενηθεί στις υποδομές του IQbility κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

IQbility_wallpaper

Η e-NIOS αναπτύσσει υπολογιστική πλατφόρμα, η οποία επιτρέπει την αυτoματοποιημένη μαζική ανάλυση πολύπλοκων γονιδιακών δεδομένων με χρήση προηγμένων μεθόδων υπολογιστικής νοημοσύνης, με σκοπό την ανάπτυξη νέων διαγνωστικών μεθόδων και την εξατομικευμένη θεραπευτική. Ιδρυτές της είναι οι ερευνητές του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Αριστοτέλης Χατζηϊωάννου, Λευτέρης Πιλάλης και Γιάννης Βαλαβάνης, ενώ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχει και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης είναι 80.000 ευρώ, εκ των οποίων IQbility καi PJ Tech Catalyst Fund, εισφέρουν το ποσό των 20.000 ευρώ και 60.000 ευρώ αντίστοιχα σε μετρητά, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας τους.

enios_logo_site_400

Στο πλαίσιο των ενεργειών Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Quest, το IQbility δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων παραγωγικών μονάδων στον χώρο της τεχνολογίας καθώς και την καθοδήγησή τους προς τις διεθνείς αγορές, ωθώντας συγχρόνως το νέο και ικανό ανθρώπινο δυναμικό και την χώρα προς την εξωστρέφεια και την παραγωγικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για την e-Nios μπορείτε να δείτε στο http://www.e-nios.com.

Share.

Leave A Reply