Σε σημείο καμπής η ΣΣΕ στον ΟΤΕ

0

Πιο κοντά στην τεχνολογία VDSL-Vectoring φαίνεται ότι βρίσκεται ο ΟΤΕ καθώς χθες κατά την ενημέρωση των αναλυτών με αφορμή τα αποτελέσματα 9μήνου η διοίκηση του Οργανισμού είπε ότι θα καταθέσει τη πρότασή της για την παροχή της υπηρεσίας στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

ote

Κατά τα άλλα στη ενημέρωση κυριάρχησε το θέμα των διαπραγματεύσεων με την ΟΜΕ ΟΤΕ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) καθώς η προηγούμενη έχει λήξει από τις 3 Νοεμβρίου.Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε πως η προηγούμενη ΣΣΕ ήταν μια σύμβαση επωφελής και για τις δύο πλευρές καθώς η εταιρεία μείωσε το κόστος της μισθοδοσίας κατά 11% και οι εργαζόμενοι διασφάλισαν τις θέσεις εργασίας. Πρόθεση της διοίκησης του ΟΤΕ είναι οι διαπραγματεύσεις να οδηγηθούν σε νέα ΣΣΕ με την ίδια λογική. «Πρέπει το κόστος προσωπικού να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο ή να μειωθεί» ελέχθη χαρακτηριστικά και προσετέθη: «αν αυτό δεν γίνει με μια νέα ΣΣΕ πρέπει να γίνει με άλλο τρόπο». Σημειώθηκε επίσης πως αν δεν υπάρξει νέα ΣΣΕ θα λήξουν και όλες οι υπόλοιπες επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ διοίκησης και της ΟΜΕ ΟΤΕ οι οποίες περιλαμβάνουν σειρά επιδομάτων, ειδικές άδειες και τον τρόπο υπολογισμού των υπερωριών, ενώ θα αλλάξει ο κανονισμός που διέπει τις μεταθέσεις καθώς και ο πειθαρχικός κανονισμός που έχει οριστεί με ΣΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της διοίκησης προς την ΟΜΕ ΟΤΕ είναι μείωση της τάξεως του 4% στους σημερινούς μισθούς με διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε συνδυασμό με τη διατήρηση του 35ωρου.

Αναφορά έγινε και στο θέμα του κόστους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Champions League. Η διοίκηση του ΟΤΕ είπε ότι το κόστος που κατέβαλε για την απόκτηση των δικαιωμάτων είναι ελάχιστα υψηλότερο από αυτό που πληρώνει σήμερα η Forthnet και πρόσθεσε πως ο ΟΤΕ έχει πάρει περισσότερο περιεχόμενο.

Όπως φάνηκε στο μεταξύ πιθανή είναι η διανομή μερίσματος το 2015 για τη χρήση του 2014.  Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ διένειμε μέρισμα τελευταία φορά το 2011 (0,1179 ανά μετοχή από τα κέρδη της χρήσης του 2010, ενώ ένα χρόνο πριν το μέρισμα  ήταν 0,19 ευρώ και προηγούμενα 0,75 ευρώ ανά μετοχή).

Share.

Leave A Reply