Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το ψηφιακό μέρισμα φαίνεται πως έρχεται η σειρά να κλείσουν εκκρεμότητες σε μια σειρά από άλλα θέματα που απασχολούν την τηλεπικοινωνιακή αγορά, όπως η καταγγελία της Vodafone εναντίον της Cosmote, περί κατάχρησης όρων του ανταγωνισμού στην καρτοκινητή τηλεφωνία. 

pers-louro

Αυτό τουλάχιστον άφησε να διαφανεί ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Κ. Λουρόπουλος κατά την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 800 και 2600MHz από τον ίδιο και τους επικεφαλής των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας όταν το θέμα της καταγγελίας Vodafone ετέθη από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Γλ. Περσιάνη.

Όπως είπε ο επικεφαλής της Vodafone στην Ελλάδα «για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε, να συνεχίσουμε να δίνουμε το παρόν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης θα πρέπει να υφίσταται το κατάλληλο θεσμικό περιβάλλον που να διασφαλίζει ότι η αγορά λειτουργεί σωστά, αποτελεσματικά και ανταγωνιστικά.»

Στη συνέχεια της αναφοράς του είπε πως επιθυμεί να εστιάσει σε δύο τομείς. Ο πρώτος ήταν η ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών στην αδειοδότηση των κεραιών και ο δεύτερος η επιτάχυνση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων από τη ρυθμιστική αρχή.

Ο κ. Περσιάνης σημείωσε πως «οι καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων που αφορούν σε θέματα ομαλής λειτουργίας της αγοράς  μπορούν να οδηγήσουν στη στρέβλωση του υγιούς ανταγωνισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους καταναλωτές. Δεν είναι δυνατόν να υποβάλλεται ένα αίτημα το 2012 και τέλος του 2014 να μην έχουμε ακόμη απόφαση». Κατέληξε  λέγοντας πως «η έκδοση απόφασης από την ρυθμιστική αρχή μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα τελικά,  αφού ενδεχομένως  η ζημιά στον ανταγωνισμό και στον καταναλωτή  θα έχει γίνει».

Ο κ. Λουρόπουλος απαντώντας στη συνέχεια σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα που του ετέθη από το infocom.gr δήλωσε λακωνικά πως «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε λάβει αποφάσεις».

Σημειώνεται πως εκτός από το προαναφερόμενο θέμα, ένα ακόμα που χρονίζει είναι αυτό που αφορά στην καθολική υπηρεσία με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο τι θα χρειασθεί να πληρώσουν οι υπόλοιπες εταιρείες στον ΟΤΕ για την καθολική υπηρεσία που έχει ήδη προσφέρει.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply