Μέγιστες ταχύτητες πάνω από 200 Mbps από την COSMOTE

0

Tην εμπειρία μοναδικών, για τα ελληνικά δεδομένα, ταχυτήτων, πάνω από 200 Mbps από το δίκτυο 4G της COSMOTE (μέσω της τεχνολογίας Carrier Aggregation), είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι επισκέπτες του φετινού συνεδρίου InfoCom World.

COSMOTE 4G logo

Η COSMOTE, σταθερά πρωτοπόρος στο Mobile Broadband, παρουσίασε στο περίπτερό της τις ενισχυμένες δυνατότητες του δικτύου της μετά την πρόσφατη απόκτηση νέου φάσματος στα 800MHz και 2,6GHz, μέσω πιλοτικής λειτουργίας Σταθμού Βάσης μικρής εμβέλειας . Με τις ταχύτητες που πέτυχε η COSMOTE στην πιλοτική επίδειξη, μία ταινία των 4Gb κατεβαίνει σε λιγότερο από 3 λεπτά, ενώ περισσότερα από 150 τραγούδια των 8Mb μπορούν να κατέβουν σε μόλις 1 λεπτό.

Με την πλήρη αξιοποίηση των φασματικών περιοχών που έχει στη διάθεσή της, η COSMOTE εκτιμά ότι θα μπορέσει να καταγράψει ταχύτητες έως και 300Mbps. Για το σκοπό αυτό ξεκινά άμεσα πιλοτικές δοκιμές, ώστε οι ταχύτητες αυτές να είναι εμπορικά διαθέσιμες σε επιλεγμένες περιοχές μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Επενδύοντας δυναμικά, η COSMOTE συνεχίζει την αναβάθμιση και επέκταση του προηγμένου δικτύου της, εδραιώνοντας την τεχνολογική της υπεροχή και απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη των περισσότερων συνδρομητών στην Ελλάδα. Η νέα επένδυση, ύψους 135 εκατ. ευρώ, σε φάσμα, δίνει στην COSMOTE τη δυνατότητα να ενισχύσει περαιτέρω τις ταχύτητες και την κάλυψη του εκτεταμένου 4G δικτύου της, τόσο στις αστικές, όσο και στις αγροτικές περιοχές, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών της για υπερυψηλές ταχύτητες και εξελιγμένη επικοινωνία.

Προσφέροντας υπερδιπλάσια κάλυψη από άλλα δίκτυα , το δίκτυο 4G της COSMOTE είναι ήδη διαθέσιμο σε περισσότερο από το 65% του πληθυσμού της χώρας, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει 70% πληθυσμιακή κάλυψη έως το τέλος του έτους.

Share.

Leave A Reply