Έξοδος της hol από το ΧΑΑ μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς

0

Το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της hellas online (hol) αναμένει πλέον η Vodafone προκειμένου να κάνει το επόμενο βήμα που είναι η δημόσια πρόταση για την εξαγορά και των υπολοίπων μετοχών της προς εξαγορά εταιρείας.  Θα ακολουθήσει η έξοδος της hol από το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑΑ).

XAA

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας έχει επιλέξει το σύμβουλό της προκειμένου να υποβάλλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο (θυγατρική μεγάλου τραπεζικού οργανισμού) και προχωρά όλες τις αναγκαίες πρόδρομες εργασίες.

Εφόσον η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας εξασφαλίσει όλες τις τυπικές εγκρίσεις, με βάση τη συμφωνία που έχει ανακοινώσει με τον βασικό μέτοχο της hol, θα αποκτήσει το 72,7% του μετοχικού της κεφαλαίου. Μαζί με το 18,4% που κατέχει ήδη το συνολικό ποσοστό της θα ανέλθει στο 91,2%.

Εκτιμάται ότι ακόμα και αν δεν ήταν υποχρεωμένη να το πράξει η Vodafone θα προχωρούσε στην πλήρη συγχώνευση της hol και στην έξοδό της από το ΧΑΑ ακολουθώντας την πολιτική του Vodafone Group.

Μετά τη συγχώνευση η νέα εταιρεία θα έχει 4.938.000 συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας (68,1% πελάτες καρτοκινητής) και 531.563 σταθερούς ευρυζωνικούς συνδρομητές με απελευθερωμένη γραμμή (οι πελάτες σήμερα της hol). Το μερίδιό της στις απελευθερωμένες σταθερές γραμμές θα είναι, με βάση τα δεδομένα εξαμήνου της προς εξαγοράς εταιρείας,  26,9%. Σημειώνεται ότι οι πελάτες σταθερής τηλεφωνίας της Vodafone είναι ένας πολύ μικρός αριθμός (15.000).

Από άποψη τζίρου οι δύο εταιρείες μαζί (με βάση τα μέχρι τώρα οικονομικά τους αποτελέσματα) θα φθάνουν περίπου τα 920 εκατ. ευρώ και σε EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) τα 250 εκατ. ευρώ.

Share.

Leave A Reply