Η Hellas Sat επιλέχθηκε για χρηματοδότηση από την EU Horizon 2020

0

Η Hellas Sat και η κοινοπραξία του έργου VITAL, ενός έργου που υποβλήθηκε στην ΕΕ Horizon 2020 – Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα και την Καινοτομία, πέτυχαν στην αξιολόγηση και η πρόταση τους έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση.

hellasSat

Το VITAL είναι μια φιλόδοξη πρόταση για την υλοποίηση συνδυασμού επίγειων και δορυφορικών δικτύων η οποία θα μελετήσει την ανάπτυξη ενός υβριδικού αρχιτεκτονικού πλαισίου, τους απαιτούμενους μηχανισμούς που θα επιτρέψουν την υλοποίηση των στοιχείων του δορυφορικού δικτύου, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποίησης των επιδόσεων και την υλοποίηση μιας σειράς από  λειτουργίες, τον σχεδιασμό των πόρων του πλαισίου διαχείρισης και την ενσωμάτωση των στρατηγικών και των αλγοριθμικών λύσεων για την παροχή end-to-end υπηρεσιών επικοινωνίας. Επιπλέον με το πρόγραμμα αυτό θα μελετηθεί η επαλήθευση της λύσης VITAL και των τεχνολογιών γενικής εφαρμογής μέσω ενός συνδυασμού των πραγματικών πρωτοτύπων και εξομοιωτών.

Η διάρκεια της VITAL έργου είναι 30 μήνες και η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται σε 2,896.855 €.

Εκτός από την Hellas Sat άλλα μέλη της κοινοπραξίας είναι Create-Net, ΟΤΕ Α.Ε., CNES, Universitat Politecnicade Catalunya, Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, One Access SA, Intecs SPA και Synaptec SAS.

Share.

Leave A Reply