Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Γλαύκος Περσιάνης: «Αναπόφευκτη η ενοποίηση στην αγορά»

0

Η προοπτική στις Τηλεπικοινωνίες είναι να πάψει να απασχολεί τον καταναλωτή το που συνδέεται για τις κλήσεις του, σε δίκτυο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας.

PERSIANIS

Όπως επισημαίνει σε μια σύντομη συζήτηση με το infocom.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος Γλαύκος Περσιάνης «στο μέλλον, έτσι όπως εξελίσσεται η τεχνολογία, οι συνδρομητές θα συνδέονται με έναν πάροχο και θα λαμβάνουν από εκεί όλες τις υπηρεσίες τηλεφωνίας, internet και περιεχομένου, ανάλογα με τις ανάγκες τους, είτε κινούνται είτε είναι σε σταθερή θέση».

Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι στη συμφωνία εξαγοράς της hellas online από τη Vodafone συνέβαλαν όχι μόνον η δυνατότητα των συνδυαστικών υπηρεσιών προς τους συνδρομητές, αλλά και οι συνέργειες σε τεχνικό επίπεδο: «Ήδη η υποδομή της κινητής αρχίζει να συγκλίνει με αυτή της σταθερής, αφού σε αρκετά σημεία του δικτύου της κινητής και λόγω των data χρειάζεται και η οπτική ίνα. Η Vodafone, όπως γνωρίζετε, για τις ανάγκες της κινητής έχει εγκαταστήσει και οπτική ίνα. Με τη συμφωνία για την εξαγορά της hellas online δεν πετυχαίνουμε μόνο την δυνατότητα να παρέχουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένες συνδυαστικές υπηρεσίες που ολοένα και περισσότερο κερδίζουν έδαφος, αλλά και συνέργειες σε τεχνικό επίπεδο».

Ο κ. Περσιάνης δεν παραλείπει να επισημάνει ακόμη πως: «Η ενοποίηση στην αγορά είναι αναπόφευκτη καθώς για να γίνουν οι αναγκαίες επενδύσεις στα δίκτυα νέας γενιάς, νομοτελειακά θα μείνουν λιγότεροι παίχτες. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα τιμολόγια στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, 80% από το 2004 και αυτό είναι φανερό στα έσοδα των εταιρειών.»​

Share.

Leave A Reply