Με drones παράδοσης πακέτων πειραματίζονται στο Google X

0

Η Amazon δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει βλέψεις για άμεση παράδοση πακέτων μέσω drones. Όπως επιβεβαιώθηκε από την ίδια τη Google, η εταιρεία πραγματοποιεί αυτόνομες δοκιμές παράδοσης στην Αυστραλία, μέσω του προγράμματος  Wing.

google-x-project-wing-prototypes-640x377

To project Wing δημιουργήθηκε ως ένα πείραμα για να παραδίδονται απινιδωτές στους ανθρώπους που πάσχουν από καρδιακές παθήσεις, αλλά η Google είδε τις τεράστιες προοπτικές για παράδοση πακέτων. Η αυτόματη παράδοση αποτελεί μεγάλο στοίχημα στη λιανική πώληση, δημιουργώντας ένα πεδίο μάχης ανάμεσα στις Amazon, eBay, και Wal-Mart που δοκιμάζουν την ιδέα στον τομέα αυτό.

Το πρωτότυπο από το πειραματικό σκέλος μπορεί να ανέβει κατακόρυφα και έχει τέσσερις ρότορες: δύο από το κάτω μέρος του σώματος και δύο στο εξωτερικό προς την άκρη των φτερών. Το όχημα μπορεί να μεταφέρει πακέτα δεμένα σε πετονιά μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον αέρα. Όταν η συσκευασία φτάσει στο έδαφος, ειδικός αισθητήρας  αποσπά το πακέτο από το σύρμα, το οποίο συμπτύσσεται πίσω στο σώμα. Η εταιρεία κατέληξε σε αυτό το σχέδιο, επειδή οι ​​πετονιές μπορούν να τραυματίσουν το πρόσωπο που λαμβάνει το πακέτο, αν τα drones είναι πολύ κοντά στο έδαφος.

Ο ιδρυτής του έργου Wing, Nicholas Roy, εξηγεί ότι οι δοκιμές αποσκοπούν στην επίδειξη  “αξιόπιστου συστήματος που μπορεί να κάνει αυτόνομη παράδοση.” Επιπλέον, ο ίδιος λέει ότι οι δοκιμές θα βοηθήσουν την ομάδα να κατανοήσει τη λογική και τις ανάγκες ενός τέτοιου εγχειρήματος. “Απέχει χρόνια από τη διάθεση στην αγορά.Αλλά το Project Wing φιλοδοξεί να μεταβάλλει στο σκηνικό στη μετακίνηση αγαθών, ακόμα και σε όλο τον κόσμο.”

Μετρώντας περίπου δύο χρόνια στα σκαριά, το Project Wing είναι ακόμα στις πρώτες ημέρες του και το μέλλον του θα εξαρτηθεί τελικά από τις κατευθυντήριες γραμμές για εμπορικούς φορείς drone από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας.

Το Wing είναι ένα ακόμα παρακλάδι του Google X. Το απόλυτα αυτό μυστικό και πολυπληθές εγχείρημα αποτελεί ψηφιδωτό ιδεών και πρωτοβουλιών, οι περισσότερες από τις οποίες χαρακτηρίστηκαν στην αρχή ότι ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Οι υπεύθυνοι όμως του Google X απάντησαν με την καινοτομίες όπως το Google Glass, το φακό επαφής παρακολούθησης της γλυκόζης και τα μπαλόνια που παρέχουν πρόσβαση στο Internet σε απομακρυσμένες περιοχές.

Share.

Leave A Reply