Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου

Σε ανάπτυξη δικού της λειτουργικού συστήματος προχωρά η Κίνα

0

Η κινεζική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αναπτύξει δικό της λειτουργικό σύστημα μέχρι τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο της «ηλεκτρονικής κόντρας» που έχει ξεσπάσει εναντίον αμερικάνικων εταιρειών, όπως η Microsoft, η Google και η Apple.

sv8vdezirq0gtpziewfw

Η Κίνα προσπαθεί να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανία της στο να συμβαδίσει με τα εισαγόμενα λειτουργικά συστήματα, όπως τα Windows της Microsoft και το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Το νέο OS θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε συσκευές desktop και αργότερα θα επεκταθεί σε smartphone και άλλες φορητές συσκευές, όπως αναφέρει ο Ni Guangnan, επικεφαλής της επίσημης συμμαχίας ανάπτυξης OS, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο.

Ελπίζουμε να λανσάρουμε ένα κινεζικής κατασκευής λειτουργικό σύστημα από τον Οκτώβριο, υποστηρίζοντας ποικίλες εφαρμογές. Κάποια κινεζικά λειτουργικά ήδη υπήρχαν, αλλά ήταν φανερό το μεγάλο χάσμα μεταξύ της τεχνολογίας της Κίνας και των ανεπτυγμένων χωρών,” όπως ανέφερε ο Ni.

Ο Ni ανέφερε επίσης πως το εγχώριο λογισμικό θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει τα λειτουργικά συστήματα στα desktop μέσα σε ένα έως δύο χρόνια και τα λειτουργικά συστήματα των κινητών εντός τριών έως πέντε ετών.

Τον Μάιο, η Κίνα απαγόρευσε στις κυβερνητικές υπηρεσίες τη χρήση των Windows 8, ενώ τον Μάρτιο του περασμένου έτους, επίσημα κινεζικά χείλη είχαν δηλώσει η Google κατείχε πολύ μεγάλο έλεγχο στη βιομηχανία των smartphones της χώρας μέσω του λειτουργικού Android, κάνοντας αυθαίρετες διακρίσεις εναντίον ορισμένων τοπικών επιχειρήσεων.

Share.

Leave A Reply