Η Google κατά της παράνομης διακίνησης φαρμάκων

0

Η Google ανακοίνωσε τη δημιουργία εσωτερικού προγράμματος 250 εκατ. δολ. κατά της παράνομης διακίνησης φαρμάκων, ως μέρος συμφωνίας με τους μετόχους της.

3022149593

Η συμφωνία αυτή ακολούθησε την αγωγή που κατατέθηκε εναντίον της εταιρείας, μετά από κατηγορίες ότι η Google επέτρεψε τη προώθηση διαφημίσεων φαρμάκων από μη εγκεκριμένους από την κυβέρνηση των ΗΠΑ προμηθευτές.

Η Google αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι μέσω αυτής της ενέργειας, θα γνωστοποιήσει τους κινδύνους της κατάχρησης μη συνταγογραφημένων φαρμάκων και θα προωθήσει τη συνεργασία της με νόμιμα φαρμακεία, αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση της διανομής φαρμάκων από παράνομους πωλητές.

Η Google θα διαθέτει τουλάχιστον 50 εκατ. δολ. το χρόνο για την προσπάθεια αυτή, για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Η εταιρεία έχει επίσης συμφωνήσει να πληρώσει 9,9 εκατ. δολ. σε νομικές αμοιβές και δικαστικά έξοδα.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε: «Έχουμε επενδύσει στην καταπολέμηση των απατεώνων, είμαστε σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές και έχουμε σταματήσει τα εκατομμύρια των παράνομων αγγελιών. Η πρωτοβουλία μας αυτή θα διευρυνθεί και θα επεκτείνει αυτές τις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας για διατήρηση της ασφάλειας των χρηστών μας».

Share.

Leave A Reply