Εξαγορά των Sky Deutschland και Sky Italia από την BSkyB

0

Η British Sky Broadcasting Group PLC ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εξαγοράσει τις «αδερφές» της εταιρείες σε Γερμανία και Ιταλία από την 21st Century Fox σε μια συμφωνία ύψους 4,9 δισ. στερλίνων (8,3 δισ. δολαρίων) για τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής κολοσσιαίας εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης, παρά το ότι το τεχνολογικό κόστος, το κόστος των αθλητικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των προγραμμάτων, έπληξε τα κέρδη.

bskyb

Η βρετανική εταιρεία δορυφορικής μετάδοσης και συνδρομητικής τηλεόρασης, ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την Sky Italia και ένα ποσοστό 57,4% στην Sky Deutschland έναντι 4,9 δισ. στερλίνων, που περιλαμβάνει και την μεταβίβαση του ποσοστού 21% της BskyB στο National Geographic Channel.

Η BSkyB ανακοίνωσε επίσης πτώση των καθαρών κερδών για τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου, στις 865 εκατ. στερλίνες από τις 979 εκατ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο. Η 21st Century Fox μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2013 ήταν μέρος της ίδιας εταιρείας με την News Corp, εκδότριας εταιρείας της The Wall Street Journal και του Dow Jones Newswires.

Πηγή: Capital.gr

Share.

Leave A Reply