Το Rom φεύγει, το Τ έρχεται

0

Με το σκεπτικό ότι στη Ρουμανία η μετονομασία των RomTelecom και Cosmote σε T (Τelekom) θα έχει θετική επίδραση στη λειτουργία και ανάπτυξή τους, σύντομα οι προαναφερόμενες θυγατρικές του ΟΤΕ αλλάζουν το όνομά τους.

Workers redecorate a former Era Mobile phone outlet with T-Mobile logo in Warsaw

Η τελευταία τυπική διαδικασία, όσο αφορά τον όμιλο ΟΤΕ, προκειμένου να προχωρήσει η μετονομασία των θυγατρικών στη γειτονική χώρα, διεκπεραιώθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ όπου χορηγήθηκε η ειδική άδεια στη διοίκηση του Οργανισμού για τη σύναψη συμβάσεων χορήγησης άδειας χρήσης σήματος μεταξύ των  RomTelecom  και Cosmote Ρουμανίας και της Deutsche Telekom, ενώ εγκρίθηκαν οι βασικοί όροι.
Σημειώνεται ότι η ρουμανική κυβέρνηση εξετάζει εκ νέου την πώληση του ποσοστού που διατηρεί στη RomTelecom  (περίπου 46% με το υπόλοιπο να ανήκει στον ΟΤΕ). Για το σκοπό αυτό έχει ορίσει ως σύμβουλό της την UBS  και αναμένει τις προτάσεις της. Σε περίπτωση που υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις εκτιμάται ότι ο ΟΤΕ θα ενδιαφερόταν να αυξήσει τη συμμετοχή του στην RomTelecom. Η εν λόγω εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2013 συνεισφέρει το 14% των εσόδων του ομίλου ΟΤΕ και το 11% των EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων), ενώ η Cosmote Ρουμανίας το 10% των εσόδων και το 8% των EBITDA.

Share.

Leave A Reply