Ο ΟΤΕ ανεβάζει τον πήχη σε ταχύτητες και επενδύσεις

0

Τη στρατηγική του ΟΤΕ για τα επόμενα χρόνια, με έμφαση το 2014, ανέπτυξε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μ.Τσαμάζ, σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Τύπου.

Michael Tsamaz (2)appr

Μεταξύ άλλων, αναφορικά με τα δίκτυα νέας γενιάς, επισήμανε ότι το VDSL μέσα στο 2014 θα έχει φτάσει σε 1.300.000 νοικοκυριά, δηλαδή πληθυσμιακή κάλυψη της τάξης του 30%.

Αντίστοιχα στην κινητή, η Cosmote σχεδιάζει στο ίδιο διάστημα να έχει ανεβάσει την πληθυσμιακή κάλυψη του 4G στο 70%.

Στο επενδυτικό πλάνο του ο ΟΤΕ -που έχει ανακοινώσει ότι για το διάστημα 2013-2016 θα διαθέσει 1,2 δισ ευρώ – περιλαμβάνει και το FTTH / FTTB, το οποίο αν ξεκινήσει φέτος θα είναι σε πιλοτική βάση και μόνο σε επιλεγμένους πελάτες.

Σύμφωνα επίσης με τον κ.Τσαμάζ, ο ανταγωνισμός στην κινητή έχει χάσει την ψυχραιμία του. Ενώ αντίθετα η Cosmote -παρά το γεγονός ότι η αγορά έχει χάσει τα τελευταία χρόνια περίπου το 50% των εσόδων της- έχει καταφέρει -με βάση τις εκτιμήσεις του Οργανισμού- να αυξήσει το μερίδιό της σε επίπεδο EBITDA από 40% στο τέλος του 2007, σε 63% στο τέλος του 2013. Σε επίπεδο εσόδων, το 2007 ο ΟΤΕ είχε μερίδιο 37% επί του συνόλου της αγοράς , ενώ στο τέλος του 2013 έφτασε στο 52%.

Επίσης ο κ.Τσαμάζ σημείωσε ότι ο ΟΤΕ θα συμμετέχει στο Σύζευξις ΙΙ καθώς και στο έργο που αφορά την ανάπτυξη του δικτύου WiFi ελεύθερης πρόσβασης. 

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του κ.Τσαμάζ σχετικά με τις κυοφορούμενες εξελίξεις στο τοπίο της τηλεπικοινωνιακής αγοράς. Ο πρόεδρος του ΟΤΕ αρνήθηκε την οποιαδήποτε πρόθεση για εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς του Ομίλου για τη Cyta Κύπρου και κατ’επέκταση της Cyta Hellas. 

Τέλος αναφερόμενος στην αλλαγή της επωνυμίας του Ρουμανικού κλάδου σε Τ-Mobile, διευκρίνισε ότι ο ίδιος θα εισηγηθεί θετικά, αλλά ταυτόχρονα απέκλεισε κατηγορηματικά παρόμοια εξέλιξη στην Ελλάδα.

 

Share.

Leave A Reply